• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Dokwurk maakt tassen van oude banners

deBesteEHBOdoos is altijd op zoek naar manieren om het werkproces te verduurzamen. We maken milieubewuste keuzes in de materialen die we gebruiken en proberen zo weinig mogelijk afval te produceren. Zo kwam planner Eric Pruis kwam op het idee om sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk oude banners te laten recyclen tot tassen voor onze controleurs. Een duurzame èn sociale oplossing!

Banners recyclen tot tassen

Omdat deBesteEHBOdoos een sociale onderneming is werken we vaak samen met bedrijven die ook een maatschappelijk verantwoorde inslag hebben. Eric Pruis hoefde dan ook niet ver te zoeken om een geschikte organisatie te vinden die de opdracht kon uitvoeren. Hij kwam uit bij Dokwurk in Kollum. Niet geheel toevallig heeft Eric daar een kantoorruimte om zijn plannings- en administratieve werkzaamheden uit te voeren voor deBesteEBOdoos.

Tas voor controleurs

Eric Pruis zag hoe de mensen van Dokwurk op speciale naaimachines oude reclamebanners omtoverden tot allerlei nieuwe producten als laptophoezen en fietstassen. Het idee om een tas te laten maken voor onze controleurs was toen al snel geboren. Het werd een handige op maat gemaakte tas waar 24 moduledoosjes in passen. Bij de controle van verbanddozen op locatie komt dit goed van pas. Het is immers niet van tevoren duidelijk wat er gewisseld moet worden in de BHV-dozen. Dat scheelt op en neer lopen naar de bus, en dus tijd!

Dokwurk

Dokwurk (voorheen NEF) is een sociaal ontwikkelbedrijf dat mensen in de regio Noord-Oost Friesland met een afstand tot werk helpt om mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt. De medewerkers zijn gedetacheerd bij bedrijven in de omgeving of werken op een beschutte werkplek binnen één van de eigen productieafdelingen in Dokkum en Kollum.

Ecologische voetafdruk

deBesteEHBOdoos doet er alles aan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Tijdens het hele werkproces proberen we duurzame keuzes te maken. Onze kleine EHBO-koffers zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic: ze zijn te herkennen aan de zwarte kleur. Oude verbanddozen die we retour krijgen van onze klanten belanden niet op de afvalberg. Deze schenken we aan goede doelen in binnen- en buitenland waar ze een tweede leven krijgen in ziekenhuizen, scholen en EHBO-posten.

Duurzame keuzes

Steeds vaker vervangen we ‘gewoon’ plastic door groene biobased verpakkingen. De kartonnen moduledoosjes in onze BHV-dozen zijn gemaakt van landbouwafval door PaperWise. Oude AED’s recyclen we op sociale en duurzame wijze in samenwerking met Weee Nederland. Accu’s en batterijen van AED’s leveren we in bij Stibat. Bestellingen versturen we in gebruikte dozen. En onze bedrijfwagens zijn zo schoon en zuinig mogelijk.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop