• MVO MVO
 • Social return Social return
 • Impact Impact
 • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Duurzame impact met biobased verpakkingen

10 jaar deBesteEHBOdoos betekent ook 10 jaar duurzaam en circulair werken. We vinden het belangrijk om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Sinds kort maken we ook duurzame impact met biobased verpakkingen: we zijn van normale plastic minigripzakjes overgestapt op de groene variant.

Biobased verpakkingen

We gebruiken de zakjes onder meer in onze modulaire verbanddozen en in alle trainingssets die we leveren voor EHBO- en BHV-cursussen.

De biobased zakjes zijn volledig gemaakt uit suikerriet. Om dit aan te tonen staat het I’m Green Plastic logo op elke verpakking. Het gebruik van de biobased gripzak heeft diverse milieu-voordelen; besparing van fossiele grondstoffen en vermindering van de CO2-uitstoot. De gripzak kan na gebruik bij het plastic afval en is volledig recyclebaar.

Duurzame impact

Behalve met ons verpakkingsmateriaal probeert we ook op andere manieren zo duurzaam en circulair mogelijk te werken:

 • Onze verbandkoffers en verbanddozen zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled plastic.
 • De kartonnen moduledoosjes voor de bedrijfsverbandkoffers zijn gemaakt van landbouwafval door PaperWise.
 • Oude (bruikbare) verbandmiddelen schenken we aan goede doelen.
 • We recyclen oude verbandkoffers, gebruikte batterijen en elektroden van AED’s op de juiste manier

Wat is biobased?

‘Biobased’ materialen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals zetmeel, suiker, cellulose, melkzuur, eiwitten of via micro-organismen. Nu meestal nog afkomstig uit mais, biet, suikerriet, hout of aardappel maar in de toekomst vooral ook van restmaterialen en afvalstromen. Met de term ‘hernieuwbaar’ wordt over het algemeen een termijn binnen 10 jaar bedoeld.

De Biobased Economy (BBE) is een economie die gewassen en reststromen uit de landbouw en voedingsmiddelenindustrie inzet voor niet-voedseltoepassingen. In de Biobased Economy vervangen biologische grondstoffen fossiele grondstoffen. Drijfveren zijn verduurzaming, economische kansen voor nieuwe producten, energie- en grondstofzekerheid en verbetering van de economie in de landbouw.

Zij gingen u voor:
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop