• MVO MVO
 • Social return Social return
 • Impact Impact
 • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Sociaal ondernemen

deBesteEHBOdoos is een sociale onderneming.

We onderscheiden ons in de markt doordat we iets terug doen voor de maatschappij:

 • we bieden vast werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
 • we steunen goede doelen in binnen- en buitenland
 • we werken zo duurzaam en circulair mogelijk

Social return en voorbehouden opdrachten

Dankzij ons PSO30+-keurmerk kunt u de kosten voor onderhoud en aanschaf van BHV-middelen in de meeste gevallen volledig in mindering brengen op uw Social Return-verplichting.

Bovendien komen we als sociale onderneming in aanmerking voor het uitzetten van voorbehouden opdrachten bij aanbestedingen (art. 2.82 Abw).

Ons verhaal

In 2020 vierde deBesteEHBOdoos het 10-jarig bestaan. Ons verhaal over 10 jaar sociaal ondernemen hebben we vastgelegd in een speciale flyer en in een online magazine.

10 jaar deBesteEHBOdoos

Dit is ONZE MISSIE

We bieden mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een vaste arbeidsplaats. We steunen goede doelen in binnen- en buitenland. En we werken duurzaam.

Dit is ONS VERHAAL

In 2004 ontdekken we dat veel verbanddozen niet onderhouden worden. Dus besluiten we om verbanddozen niet alleen te verkopen maar ze ook regelmatig te controleren. Zo zorgen we ervoor dat er altijd een complete EHBO-doos binnen handbereik is. Dat werkt een stuk veiliger.

Dit is GOED VOOR ELKAAR!

In het begin laten we verbanddozen vullen bij de Sociale Werkvoorziening in Delfzijl. Dat is 'goed voor elkaar' want we bieden werk aan mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. Sociale werkplaatsen uit de rest van Nederland sluiten zich bij ons aan en zo ontstaat in 2005 de Vereniging deBesteEHBOdoos. In 2009 zijn 14 SW-bedrijven lid.

Dit is SOCIAAL ONDERNEMEN

Ons unieke concept slaat aan. In 2010 zetten we de vereniging om in een BV. Vanaf dat moment zijn we een sociale onderneming. Ondertussen verkopen en controleren we ook AED’s. Het mooie is dat het werk nog steeds grotendeels wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit is ONS KEURMERK: PSO30+

In 2017 krijgen we niet voor niets het keurmerk PSO30+. Het betekent dat minimaal 30% van ons personeel een (arbeids)beperking heeft. In werkelijkheid geldt dat voor 12 van onze 15 personeelsleden. Daarmee zitten we ruim boven de 80%! Ons keurmerk maakt deBesteEHBOdoos interessant voor social return bij aanbestedingen en voor het uitzetten van voorbehouden opdrachten door overheidsorganisaties.

Dit is ONZE TOEKOMST

Omdat we nog veel meer impact willen maken blijven we natuurlijk lekker sociaal bezig. We boren nieuwe bronnen aan om vaste banen te scheppen voor kwetsbare mensen. Zo openen we in 2020 webshop voor AED’s. En leveren we het beste trainingssetje voor EHBO- en BHV-cursussen.

Dit is ACTUEEL

In 2022 introduceren we een duurzame primeur voor Nederland: de kartonnen BHV-doos waarmee we de Inspiratieprijs van het Oranje Kruis winnen. Anno 2023 leveren we behalve verbanddozen en AED's een totaalassortiment aan BHV-middelen en - diensten. We noemen ons dan ook met recht dé BHV-leverancier van Nederland!

Zij gingen u voor:
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop