• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Voorbehouden opdrachten

Voorbehouden opdrachten (artikel 2.82 Aanbestedingswet)

Bent u inkoper en wilt u sociaal aanbesteden stimuleren? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van een veilige mogelijkheid die de Aanbestedingswet biedt: namelijk het uitzetten van een voorbehouden opdracht bij ‘sociale’ bedrijven (Aanbestedingswet artikel 2.82).

Belangrijke voorwaarde daarbij is dat ten minste 30% van de werknemers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. deBesteEHBOdoos is al sinds 2017 in het bezit van het PSO30+ (Abw)-certificaat en toont hiermee aan te voldoen aan de eisen voor voorbehouden opdrachten.

Handleiding

Om sociaal aanbesteden te stimuleren heeft Cedris – de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt – een handleiding met stappenplan ontwikkeld. Hierin staat beschreven hoe gemeenten en andere aanbestedingsplichtige partijen op de juiste wijze aan de slag kunnen gaan met voorbehouden opdrachten.

De handleiding sociaal aanbesteden kunt u hier downloaden.

Wij hopen dat deze handleiding u het vertrouwen geeft om de levering en het onderhoud van verbandmiddelen en AED’s als een voorbehouden opdracht in de markt te zetten. Eventueel als apart perceel in een grotere aanbesteding.

Volg het voorbeeld van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier!

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) maakt al enkele jaren gebruik van de mogelijkheid om bij ons sociaal in te kopen. ,,deBesteEHBOdoos verzorgt al sinds 2017 het onderhoud van alle EHBO-verbandtrommels bij het Hoogheemraadschap, vertelt Gerie Bootsman, hoofd Facilitaire Zaken & Vastgoed. ,,HHNK heeft veel oog voor de zwakkeren in de samenleving en past waar mogelijk social return toe. De sociale werkwijze van deBesteEHBOdoos sluit daar uitstekend bij aan.”

Heeft u vragen?

Neem contact op met deBesteEHBOdoos via ons contactformulier of bel 06-37010664 (Bob Kolsteeg).

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop