• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Duurzame primeur voor Nederland: kartonnen BHV-verbanddoos

deBesteEHBOdoos introduceert een primeur voor Nederland: de kartonnen BHV-verbanddoos. De sociale onderneming wil hiermee het gebruik van plastic verminderen en grondstofverspilling tegengaan. Dat past binnen de ambitie om duurzaam en circulair te werken en om andere bedrijven te stimuleren dit ook te doen: ‘We verkopen geen verbanddoos, we verkopen impact!’

De kartonnen BHV-doos is eind 2022 onderscheiden met de Inspiratieprijs van Het Oranje Kruis.

Verbeter de wereld, begin bij uw BHV-doos! 

De kartonnen BHV-doos heeft een lage milieu-impact. De doos is voor 97% gemaakt van karton. Alleen de coating op de doos en het handvat zijn van plastic. Om de BHV-doos op te bergen is gekozen voor een FSC-houten wandplankje. Alle gebruikte materialen zijn volledig te recyclen. Omdat de doos in Nederland wordt geproduceerd is er nauwelijks transport nodig. Dit zorgt voor een veel lagere uitstoot van het broeikasgas CO-2.

Om de BHV-doos op te bergen is gekozen voor een FSC-houten wandplankje. Alle gebruikte materialen zijn volledig te recyclen.

Duurzame primeur voor Nederland

De kartonnen variant is daarmee een stuk duurzamer dan de in Nederland meest verkochte oranje plastic BHV-koffer. Deze is gemaakt van ABS, dezelfde soort kunststof waar ook Lego-stenen van gemaakt zijn. Dit is weliswaar goed te recyclen maar heeft een aantal grote milieu-nadelen ten opzichte van karton. Plastic is gemaakt van aardolie (fossiele brandstof) en het is moeilijk afbreekbaar.

Positieve invloed uitoefenen

Voor directeur Bob Kolsteeg van deBesteEHBOdoos genoeg reden om zijn klanten een ‘groen’ alternatief aan te bieden. Kolsteeg bedenkt met zijn (sociale) onderneming al 12 jaar lang innovatieve oplossingen en oefent een positieve invloed uit op collega-ondernemers.

‘We verkopen geen verbanddoos, we verkopen impact’

‘Als deBeste willen we invulling geven aan het oplossen van de problematiek om ons heen. De manier waarop we nu werken is eindig. Ik voel de verantwoordelijkheid om circulair werken serieus op te pakken. Als sociale onderneming scoren we al goed als het gaat om arbeidsparticipatie. Ook op het vlak van circulariteit en diverse andere SDG’s willen we het verschil maken. Deze kartonnen BHV-doos is daarvan een goed voorbeeld.’

De kartonnen verbanddoos is ingericht met een gebruiksvriendelijke modulesysteem.

Hergebruik materialen

Als het gaat om de inhoud van de kartonnen BHV-doos wil deBeste zo weinig mogelijk grondstoffen verspillen en materialen optimaal hergebruiken. Nu doneert het bedrijf alle verbandmiddelen die bij een controle gewisseld worden aan goede doelen. Bij de duurzame variant wordt minimalisering van waardevernietiging het devies. Retour gekomen materialen worden op één locatie verzameld, gesorteerd en indien mogelijk opnieuw gebruikt. De overige verbandmiddelen schenkt het bedrijf vervolgens aan hulporganisaties in binnen- en buitenland.

Inhoud volgens richtlijnen Het Oranje Kruis

De inhoud van de kartonnen BHV-doos voldoet volledig aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis en de ARBO- en CE wet- en regelgeving. De verbanddozen zijn ingericht volgens een zeer gebruiksvriendelijk en letselgericht modulesysteem waardoor ook mensen die geen specifieke kennis van eerste hulp hebben de verbanddoos kunnen gebruiken voor het verzorgen van kleine verwondingen. Vanzelfsprekend zijn de dozen gevuld met kwaliteitsartikelen. De HACCP-versie van de kartonnen BHV-verbanddoos wordt standaard geleverd met 5 letselgerichte
modules en module 6 ‘brandwonden’.

DeBesteEHBOdoos kan de periodieke controle van de bedrijfsverbanddoos bij u op locatie uitvoeren. Daarmee bent u altijd verzekerd van een goede en complete BHV-doos.

De inhoud van de kartonnen BHV-doos voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis

Sociaal ondernemen

deBesteEHBOdoos is een sociale onderneming: we bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en beschikken sinds 2017 over het certificaat PSO30+. Directeur Bob Kolsteeg:  ‘Met dit keurmerk laten wij objectief aan de buitenwereld zien dat wij een sociale onderneming / impactonderneming zijn op het gebied van arbeidsparticipatie. In ons geval geldt dat voor 70% van het personeelsbestand. We kijken naar wat onze medewerkers kunnen en passen het werk daarop aan.’

Uit de MAEX social handprint blijkt dat deBesteEHBOdoos jaarlijks ruim een half miljoen euro aan impact maakt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA.

Duurzaam en circulair werken

deBesteEHBOdoos werkt al 12 jaar zo duurzaam en circulair mogelijk. We proberen tijdens het hele werkproces verantwoorde keuzes te maken. Zo zijn de kartonnen moduledoosjes in onze BHV-dozen duurzaam gefabriceerd door Kartonplus. We maken gebruik van biobased verpakkingen en bestellingen versturen we in gebruikte dozen. Oude AED’s recyclen we op sociale en duurzame wijze in samenwerking met Weee Nederland. Accu’s en batterijen van AED’s leveren we in bij Stibat.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over de kartonnen BHV-doos? Neem contact met ons op via info@debesteehbodoos.nl of bel 035 – 73 70 265.

Uitgebreide informatie vindt u ook hieronder op onze speciale productbladen kartonnen BHV-doos en kartonnen BHV-doos HACCP.

Productblad kartonnen BHV-verbanddoos
Productblad kartonnen BHV-verbanddoos HACCP

 

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop