• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

deBesteEHBOdoos maakt half miljoen aan impact

Dat deBesteEHBOdoos al 10 jaar lekker sociaal bezig is, dat is geen nieuws meer. We bieden vast werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en we steunen goede doelen. Maar wat we nou precies betekenen voor de maatschappij, uitgedrukt in euro’s, daar hadden we eerlijk gezegd geen idee van. Dus hebben we dat op een rij laten zetten door MAEX, de Maatschappelijke AEX. Van de uitkomst – onze Social Handprint – worden we best een beetje stil ..

Social Handprint deBesteEHBOdoos

Onze Social Handprint die door MAEX is opgesteld laat indrukwekkende cijfers zien. In 2020 bedroeg onze sociale impact bij benadering 530.000 euro, ruim een half miljoen euro dus! Dat is op zich al een uitkomst om heel blij van te worden. Het is nog beter nieuws als we kijken naar de prognose voor 2021: onze maatschappelijk waarde groeit dit jaar naar verwachting door tot 560.000 euro. Prachtige cijfers! Maar wat zeggen ze nou eigenlijk?

Maatschappelijke waarde uitdrukken in euro’s

De Social Handprint is een visualisatie waarmee de positieve waarde van een maatschappelijke organisatie op de samenleving zichtbaar wordt gemaakt. Omdat de waarde is uitgedrukt in euro’s maakt de afbeelding in één oogopslag zakelijk en inzichtelijk hoeveel een bedrijf of organisatie bijdraagt aan een betere wereld.

De afbeelding vertelt ook op welke SDG’s (Sustainable Development Goals) een bedrijf of organisatie goed scoort. De Social Handprint is namelijk gebaseerd op de 17 SDG’s die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld om armoede, ongelijkheid en klimaatverandering te bestrijden.

SDG’s: Sustainable Development Goals

Onze Social Handprint laat zien dat deBesteEHBOdoos de meeste waarde aan de maatschappij toevoegt met SDG 8: Waardig werk en economische groei. Daar is geen woord aan gelogen. Al ruim 10 jaar bieden we vast werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En we besteden ook veel opdrachten uit aan de sociale werkvoorziening, zoals bijvoorbeeld het inpakken van onze verbanddozen.

Daarna volgt SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie. We werken inderdaad zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Enkele voorbeelden: verbandmiddelen die we retour krijgen schenken we aan goede doelen, we gebruiken zo weinig mogelijk plastic en papier, de kartonnen doosjes in onze verbanddozen zijn gemaakt van landbouwafval door Paperwise en AED’s laten we duurzaam recyclen door Weee Nederland.

Tot slot vallen we op door SDG 17: Partnerschappen om doelstellingen te bereiken. Ook daarin timmeren we aan de weg. deBesteEHBOdoos is al jaren aangesloten bij MVO Nederland, we staan op de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen van PSO Nederland en zijn in het bezit van het certificaat PSO30+, we zijn lid van Social Enterprise NL en om Social Return te stimuleren werken we samen met GreenFox.

Omdat SDG’s door steeds meer organisaties worden gebruikt om te werken aan een betere wereld, kunnen anderen bij het zien van de Social Handprint snel begrijpen wat onze maatschappelijke waarde is.

Toelichting op de afbeelding Social Handprint

De afbeelding boven dit artikel drukt de maatschappelijke impact van DeBesteEHBOdoos uit als bijdrage aan de 17 Sustainable Development Goals. Het is een beperkte weergave van het interactieve webmodel dat te vinden is via de QR-code hieronder. Scan de code en u komt automatisch op het MAEX-profiel van deBesteEHBOdoos uit. Daar leest u meer over ons bedrijf en onze sociale missie.

Wat is MAEX?

Met een vette knipoog naar de Amsterdamse beurs werkt de ‘maatschappelijke beurs’ MAEX aan een duurzame, sociale en eerlijke samenleving. Duizenden maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen leveren een belangrijke bijdrage aan een vitale samenleving en duurzame economie. Die initiatieven zijn van grote waarde maar hun impact is nog te weinig zichtbaar. MAEX brengt de impact van deze sociale initiatieven in beeld, en biedt hen eenvoudig toegang tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren.

Social Handprint bekijken als PDF

Via deze link kunt u onze Social Handprint bekijken in PDF-vorm: MAEX SHPverslag debesteEHBOdoos

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop