• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

deBesteEHBOdoos wint Inspiratieprijs 2022 Oranje Kruis

deBesteEHBOdoos heeft de Inspiratieprijs 2022 van Het Oranje Kruis gewonnen. Een deskundige jury koos het idee van directeur Bob Kolsteeg voor de kartonnen BHV-doos als winnaar. ‘Een mooie vorm van ‘inside-the-box’ denken. Goede innovatie met grote impact op de middellange termijn’, aldus de jury.

Bob Kolsteeg werd maandag 28 november verrast op kantoor in Hilversum. Hij ontving de Inspiratieprijs uit handen van directeur Ton van Klaveren van Het Oranje Kruis.

‘Waardering voor het product’

Bob Kolsteeg zag de prijs niet aankomen maar vindt het een prachtige waardering voor zijn nieuwste product. Een product waar hij, samen met zijn collega’s, ontzettend trots op is. Niet alleen omdat het anders is dan de traditionele BHV-koffers, maar ook (of misschien wel vooral) omdat deBesteEHBOdoos hiermee een positieve impact maakt op verschillende onderdelen: ‘Ik ben blij dat de meerwaarde van de kartonnen doos wordt gezien. In deze tijd van schaarste moeten we op een andere manier gaan werken en denken. Ook met een BHV-doos kun je een verschil maken’.

Directeur Ton van Klaveren van Het Oranje Kruis (links) krijgt uitleg van Bob Kolsteeg over de kartonnen BHV-doos.

Impact maken

De kartonnen BHV-doos is gemaakt van 97% karton en wordt met een houten wandplankje geleverd. ‘Doordat de doos in Nederland wordt geproduceerd, is er minder uitstoot’, vervolgt Bob. ‘Bovendien is de gehele doos én inhoud te recyclen.’  Maar niet alleen op productniveau wordt impact gemaakt. Kolsteeg wil ook andere mensen kansen bieden. Daarom werkt hij veel met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bob heeft altijd het gevoel gehad dat bedrijfsveiligheid vooral als een kostenpost werd gezien. Dat wilde hij veranderen. Door het product te veranderen en de extra impact te benadrukken, probeert hij bedrijven ervan te overtuigen dat bedrijfsveiligheid en zorg voor het personeel vooral als een toegevoegde waarde wordt ervaren.

Bob Kolsteeg en salesmanager Arne Koolmeijer zijn superblij met de Inspiratieprijs: ‘We hebben iets moois neergezet met z’n allen.’

‘Inspiratieprijs is mooi initiatief’

Alle medewerkers van deBesteEHBOdoos zijn in hun nopjes met de Inspiratieprijs. Salesmanager Arne Koolmeijer glimt van trots: ‘We hebben iets heel moois neergezet met z’n allen.’ Behalve erkenning voor het product ziet directeur Kolsteeg ook de meerwaarde die de prijs met zich mee brengt: ‘Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten van het bestaan van de kartonnen BHV-doos. En van het bestaan van onze sociale onderneming. Bedrijven en instellingen kunnen namelijk via ons zelf ook impact maken met het onderhoud van verbanddozen en AED’s. Hoe meer klanten wij mogen ontzorgen, hoe meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wij een baan kunnen geven. Daarnaast schenken wij retour gekomen materialen aan goede doelen.’

Drie finalisten

Behalve Bob Kolsteeg van deBesteEHBOdoos hadden ook Harry Palsma van SimCPR en Hans Vos van de Wedstrijdcommissie EHBO Nederland de finale bereikt van de Inspiratieprijs 2022 van het Oranje Kruis.

Palsma ontwikkelde de SimCPR, een polsband die live feedback geeft tijdens een echte reanimatie. Hiermee weten eerstehulpverleners altijd of ze optimaal aan het reanimeren zijn, want de polsband geeft per borstcompressie aan of deze diep en snel genoeg wordt uitgevoerd. Hierdoor blijft een hulpverlener de zenuwen, angst of onervarenheid de baas.

Vos organiseerde met de wedstrijdcommissie EHBO Nederland wereldwijd de eerste wedstrijd waarbij deelnemers worden uitgedaagd om op afstand (via videobellen) hulp te verlenen. Niet alleen erg vernieuwend en leuk, maar ook nog eens heel praktisch. Want het aantal online vergaderingen is door de coronapandemie flink toegenomen.

Directeur Ton van Klaveren van Het Oranje Kruis legt hieronder uit waarom deBesteEHBOdoos uiteindelijk met de eer is gaan strijken:

 

 

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop