• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Gun dozen een nieuwe ronde, weggooien is zonde!

Duurzaam en circulair werken kenmerkt deBesteEHBOdoos. We houden onze ecologische voetafdruk graag zo klein mogelijk. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van biobased verpakkingen. En we versturen onze bestellingen altijd in gebruikte kartonnen dozen die nog in prima staat verkeren. We gunnen deze dozen een nieuwe ronde, weggooien is zonde!

Papierschaarste

Dozen hergebruiken is niet alleen beter voor het milieu en voor je portemonnee. Het is momenteel ook noodzakelijk omdat er wereldwijd sprake is van papierschaarste. Papier en karton zijn niet aan te slepen. Een direct gevolg van de coronacrisis en de lockdowns in diverse landen. Daardoor ontstond een enorme vraag naar kartonnen dozen om online bestellingen in te versturen.

Duurzaam verzenden

De papierschaarste daargelaten zoeken steeds meer ondernemers gelukkig naar oplossingen om zendingen van producten te verduurzamen. Zo’n 80% van de (online) bestellingen wordt verstuurd in kartonnen dozen. Voor de productie van die dozen zijn veel grondstoffen, water en energie nodig.

Het milieu ontlasten

Door dozen te hergebruiken in plaats van direct weg te gooien, kunnen we het milieu enorm ontlasten. Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2.026 km aan brandstof voor een gemiddelde benzine auto, meer dan 3 kubieke meter stortcapaciteit en 266 kg luchtverontreiniging.

Wat is een hergebruikte doos?

Wat is nou precies een hergebruikte doos? Dit kan een bestaande doos van een leverancier zijn, maar bijvoorbeeld ook een doos uit een restpartij of een overproductie. deBesteEHBOdoos koopt al jaren gebruikte dozen bij De Dozenhal: dé specialist en leverancier van gebruikte kartonnen dozen, met meer dan 2.500 verschillende formaten direct uit voorraad leverbaar.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop