• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Goede doelen steunen is zaak van gewicht

10 jaar deBesteEHBOdoos

Aflevering 6: goede doelen

10 jaar deBesteEHBOdoos is 10 jaar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het steunen van goede doelen past perfect binnen onze sociale en duurzame missie. Als bedrijven of organisaties hun BHV- of EHBO-dozen vernieuwen ontvangen wij zeer bruikbare verbandmiddelen retour. Deze materialen mogen we namens onze klanten schenken aan hulporganisaties in binnen – en buitenland. In het afgelopen decennium is het steunen van goede doelen daarmee een zaak van gewicht geworden.

Pallets vol verbandmiddelen

Meerdere keren per jaar halen hulporganisaties de spullen zelf op bij de verschillende locaties van deBesteEHBOdoos. Onze medewerkers hebben alle materialen dan al keurig gesorteerd en in dozen gestopt. Als de vrachtwagens arriveren is het alleen nog een kwestie van inladen. Daarna gaan de pallets vol dozen op transport. Per truck naar Oost-Europa of per schip naar Afrika. In ieder geval richting bestemmingen waar een groot gebrek is aan EHBO-materialen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming is de dankbaarheid en blijdschap onbeschrijflijk groot. We ontvangen jaarlijks vele foto’s en filmpjes waarop te zien is hoe de goederen worden verdeeld worden. Ziekenhuizen, politieposten, sportclubs en taxichauffeurs nemen de pleisters, verbanden en windsels gretig in ontvangst.

Goede doel is zaak van gewicht

Al 10 jaar lang gaat er via deBesteEHBOdoos dus veel, heel veel verbandmateriaal naar goede doelen in binnen- en buitenland. Maar hoeveel precies, daarvan hadden we tot nu toe geen idee. Daarom zijn we begonnen met het wegen van de dozen en pallets die we doneren. Half maart haalde een truck van Bennie helpt Gambia nog een flinke partij op bij onze opslag in Nieuw-Vennep. 25 dozen van gemiddeld 15 kilo per stuk: in totaal 350 kilogram schoon aan de haak. De eerste pallets die we gewogen hebben waren bestemd voor een hulpactie van de Armeense Kerk in Almelo. Eind 2020 laaide in de regio Nagorno Karabach het conflict met Azerbeidzjan op. Ziekenhuizen kampten met een groot tekort aan verbandmiddelen. Wij mochten mede namens Stadsbeheer gemeente Groningen een partij van maar liefst 475 kilo verbandmiddelen doneren.

Samenwerking met Gered Gereedschap

Om materialen op de plekken te krijgen waar ze het hardst nodig zijn, werkt deBesteEHBOdoos samen met verschillende hulporganisaties. Zo steunen we sinds 2018 Gered Gereedschap. De afgelopen jaren zijn pallets vol EHBO-dozen verscheept naar projecten op vakscholen in Oeganda, Kameroen. De stichting steunt met opgeknapt gereedschap het praktijkonderwijs in ontwikkelingslanden en stimuleert het ondernemerschap. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld een starterskit gereedschap na afronding van de opleiding. Gered Gereedschap: ,,Veilig werken is belangrijk. We sturen o.a. werkschoenen, werkkleding, veiligheidsbrillen en gehoorbescherming naar onze projecten. Dankzij de duurzame samenwerking met deBesteEHBOdoos kunnen we daar ook verbanddozen aan toevoegen. Met elkaar maken we meer impact en een veiliger werkomgeving bij leer- en werkprojecten in Afrika!”

Hulporganisaties zijn dankbaar

Ook Stichting de Vliegende Meubelmakers is dankbaar voor de hulp van de afgelopen jaren: ,,We zijn altijd ontzettend blij dat we jullie verbanddozen mee mogen nemen naar de projecten waar we naartoe vliegen om meubels te maken. Veel dank daarvoor en gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan,“ schijven de Vliegende Meubelmakers op hun website.,,deBesteEHBOdoos is een bijzonder bedrijf met een zeer sociaal hart.”

Flesje alcohol kan groot verschil maken

De Stichting Bennie Helpt Gambia organiseert al jaren containertransporten van allerlei hulpgoederen voor rescueposten, gezondheidscentra, scholen en sportclubs in Gambia. Elke keer is medewerker Wim Baarslag weer verrast door de enorme hoeveelheid die voor zijn stichting klaar staat ,,Soms is het wel een kuub. Allemaal goed spul dat ze in Gambia hard nodig hebben. In tegenstelling tot de grotere ziekenhuizen in de steden hebben EHBO-posten in het binnenland vaak niks. Er is nog geen pleister aanwezig. Terwijl een open wond hier iets anders is dan bij ons in Nederland. Wondverzorging is extra belangrijk in verband met het risico op infecties. Een flesje alcohol kan dan een groot verschil maken.”

Felicitaties op sociale media

Dat hulporganisaties de donaties op prijs stellen blijkt ook uit de vele felicitaties die we op sociale media ontvingen in verband met ons 10-jarig jubileum. We konden de afgelopen jaren van betekenis zijn voor onder meer Caring4Mobility, Foundation Boukarabou, Stichting Holland-Oekraine, Stichting Bethlehem Helping Hands, Stichting Kansarmen Sri Lanka en St.Stipe oan East-Europa.

Ook Care4Gambia en Geven voor Gambia halen regelmatig dozen EHBO-materiaal op in één van onze magazijnen: ,,Wij zijn erg blij met jullie en hopen nog op een lange samenwerking. Wij hebben al veel ziekenhuizen in Gambia blij kunnen maken.”

Wheels for Africa schreef tot slot: ,,Proficiat, op naar de 25 jaar, en ga dóór met jullie werk, SAMEN met mensen met een rugzak(je) en hulp aan goede doelen. Namens de stichting .. Jack van Duijn.”

Meer lezen?

Meer lezen over onze goede doelen in binnen- en buitenland? Dat kan op onze speciale pagina https://www.debesteehbodoos.nl/category/goede_doelen/

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop