• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Team Kolham is er helemaal klaar voor!

Het logistiek centrum van deBesteEHBOdoos is eind december verhuisd van Sappemeer naar Kolham. Na talloze jaren gebivakkeerd te hebben in het pand van het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen (BWRI) werd het tijd voor een nieuwe, grotere locatie. De zoektocht naar een geschikt pand eindigde op een industrieterrein pal naast de A7, aan de Plesmanlaan in Kolham.

De medewerkers van deBesteEHBOdoos namen in de laatste week van 2022 hun intrek in het nieuwe pand. Al was het even wennen om de weg te vinden in het nieuwe magazijn, na een paar dagen waren Martien, Niels en Kim helemaal gesetteld. Ze hebben het er prima naar hun zin. Dat goede gevoel kreeg half januari nog eens een boost met de komst van nieuwe collega Kirsten die logistieke ondersteuning zal gaan geven. Team Kolham is er helemaal klaar voor!

Van Team Sappemeer naar Team Kolham

Om het personeel niet teveel in de wielen te rijden maakte directeur Bob Kolsteeg de verhuizing vooral tot ‘zijn project’. Wekenlang stak hij al zijn tijd in het inpakken en klaarzetten van de inboedel in Sappemeer. Ook voor het ontmantelen van stellingen en apparatuur draaide hij zijn hand niet om. ‘Iedereen heeft het hartstikke druk dus er was geen tijd te verliezen,’ aldus Kolsteeg.

Team Sappemeer hoefde op de dag van de verhuizing bij wijze van spreken alleen nog maar ‘in te laden, in de bus te stappen en mee te sjouwen’. Om de volgende dag in Kolham de spullen weer uit te laden en de boel te installeren. ‘Op maandag konden ze gewoon weer aan de slag. Maar dan wel in een nieuw, fris en licht nieuw pand. Kantoor en magazijn zitten dichter bij elkaar dan in Sappemeer en zijn efficiënter ingericht. Dat werkt voor iedereen prettiger,’ stelt meewerkend voorman Bob tevreden vast.

Nieuw pand BWRI                                               

De verhuizing was niet langer uit te stellen omdat BWRI nieuwbouw gaat plegen op de huidige locatie in Sappemeer. En omdat deBesteEHBOdoos vanwege de groeiende bedrijfsactiviteiten ook behoefte had aan een groter pand was één en één al snel drie. ‘Of eigenlijk vier,’ zegt Bob Kolsteeg. ‘Want we besloten meteen om de verhuizing te combineren met uitbreiding van ons personeel. We gingen op zoek naar een extra medewerker die enkele dagen per week kan ondersteunen in het magazijn.’

Flexibele werkgever

Die ondersteuning was – zelfs op de huidige krappe arbeidsmarkt – snel gevonden in de persoon van de 33-jarige Kirsten. ‘We zijn een sociale onderneming en dus flexibel,’ legt de directeur uit. ‘Werkgevers klagen dat ze niet aan personeel kunnen komen. Maar als je bereid bent om mee te denken dan hoeft dat geen probleem te zijn. Kirsten is een jonge moeder die het ouderschap wil combineren met flexibele uren. Veel bedrijven vinden dat lastig. Wij niet. Kirsten is van harte welkom bij deBesteEHBOdoos.’

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop