• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

‘Als ik mijn diploma haal gaat de vlag uit’

Sinds vorig jaar is deBesteEHBOdoos erkend leerbedrijf. Dat betekent dat mbo-studenten bij ons terecht kunnen voor een stage of een leerbaan. Zo is de 23-jarige Niels Pilon begonnen aan de mbo-opleiding Assistent Logistiek niveau 1. Als Niels het traject met succes afrondt ontvangt hij het eerste echte diploma in zijn leven. Een absolute mijlpaal: ‘Als ik het haal gaat de vlag uit.’

Niels rolde op 18-jarige leeftijd na de praktijkschool via een stage bij Reïntegratiebedrijf Jobber in Delfzijl als vanzelf bij deBesteEHBOdoos binnen: ‘Bij Jobber leerde ik Martien (Mulder) kennen die nu mijn leidinggevende is. Af en toe hielp ik hem en van lieverlee ging ik steeds meer doen. Daarna kreeg ik al snel een baan aangeboden in het magazijn. Eerst in Appingedam, daarna in Sappemeer. Ik zorg ervoor dat alles in het magazijn op rolletjes loopt. Dat de voorraden op orde zijn voor de verbanddozen. En ik maak de orders voor de klanten klaar. Superleuk werk!’

Officiële kwalificatie

Directeur Bob Kolsteeg van deBesteEHBOdoos : ‘Het is geweldig dat Niels de mogelijkheid heeft opgepakt om een opleiding te gaan doen. Hij kent ons bedrijf al en kan zich nu in een vertrouwde omgeving officieel kwalificeren in de logistiek. Hij vindt het spannend maar is ontzettend gemotiveerd. We proberen hem zo goed mogelijk te begeleiden. Hopelijk kan hij binnenkort het papiertje in zijn zak steken.”

Kolsteeg is trots dat zijn onderneming de erkenning ‘leerbedrijf’ heeft gekregen: ‘Als sociale onderneming willen wij ons steentje bijdragen. We helpen al ruim 10 jaar mensen aan het werk die zelf niet zo gemakkelijk aan een baan kunnen komen. Dat we nu erkend zijn als leerbedrijf past prima binnen die missie.’

Zelfvertrouwen

De vertrouwde omgeving waarin Niels dagelijks werkt zorgt ervoor dat hij tot bloei kan komen: ‘Het is een fijn, rustig bedrijf. Er werken niet teveel mensen, daar hou ik van. In het begin was ik nog wat verlegen, durfde ik niet alles te vragen. Inmiddels weet ik alles wel en gaat het heel lekker.’ Dat zelfvertrouwen zorgde er ook voor dat hij de stap durfde te zetten om weer naar school te gaan: ‘Na de praktijkschool had ik 4 jaar niet in de schoolbanken gezeten. Ik ben trots dat ik mezelf heb kunnen overhalen om deze opleiding te gaan doen.’

Diploma is mijlpaal

Niels volgt het bbl-traject via Nooderpoort in Groningen. Hij gaat één dag per week naar school, de rest van de week werkt hij in het magazijn in Sappemeer. Eind dit  jaar hoopt hij examen te mogen doen. Een mijlpaal in zijn leven: ‘Omdat ik op de praktijkschool zat heb ik nooit echt een diploma kunnen halen. En het is toch belangrijk om aan de toekomst te denken. Nadat ik in de coronatijd via videobellen een open dag van Noorderpoort had bezocht was ik meteen enthousiast. Toen heb ik zelf voorgesteld aan mijn baas om de opleiding te gaan doen. Daar werkte het bedrijf meteen aan mee.’

Inmiddels heeft de 23-jarige assistent logistiek de smaak te pakken. Hij overweegt om hierna de opleiding Logistiek Medewerker niveau 2 te gaan doen. ‘Daar zit ik wel aan te denken ja. Maar eerst maar eens dit diploma halen. Als ik dat haal dan gaat de vlag uit. Zeker weten!’

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop