• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

deBesteEHBOdoos krijgt erkenning leerbedrijf

deBesteEHBOdoos heeft de erkenning leerbedrijf ontvangen. Dat betekent dat mbo-studenten bij ons terecht kunnen voor een stage of een leerbaan van goede kwaliteit. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft de kwalificaties voor Assistent Logistiek (niveau 1) en Logistiek medewerker (niveau 2) toegekend.

Erkenning leerbedrijf

Directeur Bob Kolsteeg is trots dat zijn bedrijf nu officieel een erkend leerbedrijf is: ,,Als sociale onderneming willen wij ons steentje bijdragen. We geven studenten een kans om in de praktijk te leren wat er van ze verwacht wordt. We helpen al ruim 10 jaar mensen aan het werk die zelf niet zo gemakkelijk aan een baan kunnen komen. Dat we nu erkend zijn als leerbedrijf past prima binnen die missie.”

De eerste die aan de slag gaat in een leerbaan bij deBesteEHBOdoos is een 23-jarige medewerker. Hij begint binnenkort aan de opleiding Assistent Logistiek op niveau 1. Bob Kolsteeg: ,,Het is geweldig dat deze jongen de mogelijkheid oppakt om weer een opleiding te gaan doen. Hij kent ons bedrijf al en kan zich nu in een vertrouwde omgeving officieel kwalificeren in de logistiek. Hij vindt het spannend maar heeft er veel zin in. We gaan hem zo goed mogelijk begeleiden. Hopelijk kan hij binnenkort het diploma in zijn zak steken.”

Praktijkleren kan niet zonder leerbedrijven

SBB leidt samen met scholen en bedrijven mbo-talent in goede banen. Praktijkleren kan niet zonder leerbedrijven waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan. Andersom heeft het ook voordelen voor de onderneming zelf. Studenten hebben vaak een frisse kijk op het bedrijf en brengen actuele kennis binnen. Bovendien levert het vakmensen op die het bedrijf nu en in de toekomst nodig heeft. Win-win dus!

SBB is daarom blij dat er opnieuw een leerbedrijf is toegevoegd aan het landelijke register: ,,Het verheugt ons dat deBesteEHBOdoos mbo-studenten wil opleiden in de praktijk. Jullie bedrijf biedt ze een veilige leeromgeving met deskundige begeleiding en passende werkzaamheden. Dat waardeert SBB enorm. Want zo leren studenten het vak in de praktijk en hebben ze straks een betere kans op de arbeidsmarkt,” zegt adviseur praktijkleren Sjoerd de Haan.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop