• MVO MVO
 • Social return Social return
 • Impact Impact
 • Goede doelen Goede doelen
Tel. 035 - 7370265

10 jaar deBesteEHBOdoos

Dit jaar bestaat deBesteEHBOdoos 10 jaar: dat betekent dat we al 10 jaar sociaal ondernemen. Dat we dus al 10 jaar mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan de slag helpen. En dat we al 10 jaar goede doelen steunen.

Daar zijn we natuurlijk supertrots op. Het is een verhaal met impact dat we de komende tijd graag delen. Hier op onze website en uiteraard ook op onze sociale media.

10 jaar deBesteEHBOdoos, 10 jaar sociaal ondernemen

We zoeken de mensen van het eerste uur op, zetten opdrachtgevers in het zonnetje, laten onze partners in sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen aan het woord en ‘last but not least’ vertellen onze medewerkers hoe het is om voor een sociale onderneming als deBesteEHBOdoos te werken.

Wilt u onze verhalen niet missen? Volg ons dan op Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram.

Verbandmiddelen voor Bethlehem Helping Hands

deBesteEHBOdoos steunt goede doelen in binnen- en buitenland. Na controles bij bedrijven komen er regelmatig nog bruikbare verbandmaterialen retour. Deze verbandmiddelen schenken we aan hulporganisaties, zoals Bethlehem Helping Hands.

Verbandmiddelen voor Bethlehem Helping Hands

Bethlehem Helping Hands (BHH) is een project dat kinderen in Israël helpt die lijden aan de ernstige huidziekte EB, Epidermolysis Bullosa. In Nederland staat deze ziekte bekend onder de naam Vlinderziekte. EB is een genetische huidziekte. Beide ouders dragen de ziekte in hun genen. Op veel plekken van de huid hechten de huidlagen niet vast, waardoor er blaren en wonden ontstaan. Deze wonden zijn/gaan vaak open en dit heelt erg langzaam.De blaren ontstaan spontaan of door wrijving/ aanraking. Om o.m. infecties te voorkomen is het belangrijk om de wonden hygiënisch te kunnen verbinden. De afgelopen jaren heeft BHH diverse keren dankzij inzamelingsacties in Nederland verband kunnen brengen naar gezinnen in Bethlehem en omgeving.

Coronavirus

In mei verscheen de laatste nieuwsbrief van Bethlehem Helping Hands. Daarin schrijven de vrijwilligers van BHH dat ze door het coronavirus dit jaar tot hun spijt nog geen bezoek hebben kunnen brengen aan Israël. De laatste keer was eind december 2019. Het eerstvolgende bezoek is gepland in juni van dit jaar.

Fragment uit nieuwsbrief:

,,Helaas is ook Israël getroffen door corona. Eerst ging Bethlehem op slot en later het hele land. De plaatselijke medewerksters hebben nog geprobeerd een bemoedigingsronde van bezoek op te zetten, omdat ze via het ziekenhuis wat extra mogelijkheden hadden. Helaas werden ook die plannen gestopt door een nieuwe infectiehaard in Hebron. Veel van de gezinnen die we bezoeken wonen daar. Geen mogelijkheid om op bezoek te gaan.

Sinds deze week is er weer wat werkverkeer mogelijk. Er wordt onderzocht of de families binnenkort bezocht kunnen worden.  Er kwam in maart een mogelijkheid om een vader een paar zakken verband mee te geven voor 5 gezinnen bij hem in de buurt. Dat was fijn. De rest van de families moest het zonder onze hulp doen, echt verdrietig. Juist nu we in Nederland o.a. via apotheken veel zeer goed verbandmateriaal ontvangen hebben. Juist nu zouden we iedereen kunnen voorzien van het beste verband voor EB-wonden.

Op dit moment zijn we vooral bezig met het verbeteren en vergroten van de voorraad verband in Nederland. Er zijn nieuwe contacten bijgekomen waardoor beter verband beschikbaar komt. Daar zijn we blij mee en we blijven vol goede moed dat we het ook naar Bethlehem kunnen gaan brengen.

In juni is een volgend bezoek aan Israel gepland door Henriëtte en Hendrika. We hopen dat dit door kan gaan.”

Blog

Meer informatie over het project Bethlehem Helping Hands en een verslag van de bezoeken aan Israël kunt u lezen op: www.bethlehemhelpinghands.blogspot.com

Goede doelen

deBesteEHBOdoos steunt jaarlijks een aantal projecten in binnen- en buitenland, waaronder Azië, Afrika en Oost-Europa. U leest hier  aan welke goede doelen wij onlangs retour gekomen verbandmiddelen hebben geschonken. Kent u een goed doel dat onze verbandmaterialen ook kan gebruiken? Neem contact met ons op.

Afstand houden en veilig werken belangrijker dan ooit

Sinds maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het #coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels – zoals 1,5 meter afstand houden – is sindsdien belangrijker dan ooit! Om besmetting te voorkomen levert deBesteEHBOdoos een aantal speciale producten om afstand te houden en veilig te kunnen werken.

Op 21 april maakte premier Rutte al bekend dat basisscholen en kinderdagverblijven vanaf 11 mei weer open gaan. Sportclubs mochten op 29 april de poorten al openen voor kinderen en jongeren. Tijdens de persconferentie op 6 mei werd duidelijk dat ook mensen in contactberoepen (zoals kappers en schoonheidsspecialisten) vanaf 11 mei weer aan de slag konden. Sinds die datum zijn ook de bibliotheken weer open en mogen we weer buiten sporten als we anderhalve meter afstand houden. Vanaf 1 juni en de maanden daarna volgen stap voor stap verdere versoepelingen. Bekijk hier hoe dat stappenplan eruit ziet.

Afstand houden en veilig werken

deBesteEHBOdoos heeft onderstaande veiligheidsproducten in het assortiment opgenomen om afstand te houden en veilig te kunnen werken:

 • Niet-medische mondmaskers
 • Veiligheidsvesten (Houd afstand 1,5 meter)
 • Hand dispenser standaard
 • Vinyl stickers Ø 90 en Ø 200mm (afstand houden, hoesten in elleboog, handen desinfecteren, geen handen schudden, geen grote groepen)
 • Vloertape 50mm geel/zwart 33 meter
 • Vloersticker Ø 300mm (Houd voldoende afstand 1,5 meter)

 

 

Interesse?

deBesteEHBOdoos helpt u graag om de (werk)plek zo veilig mogelijk te maken. We hebben een breed assortiment aan producten voor het werken op veilige afstand.

Heeft u interesse? Of heeft u vragen? Neem contact met ons op via: info@debesteehbodoos.nl

U kunt op dit mailadres ook een inlog aanvragen voor onze webshop.

Vliegende Meubelmakers blij met verbanddozen

Eén van de goede doelen waar deBesteEHBOdoos regelmatig verbanddozen aan doneert is De Vliegende Meubelmakers. In mei 2020 ontving de Stichting voor de tweede keer een aantal EHBO-dozen die meegaan tijdens de zomerprojecten. Met de hand meubels maken is werk waarbij ongelukjes niet altijd te voorkomen zijn. Het is belangrijk dat de meubelmakers een goed gevulde verbanddoos binnen handbereik hebben om eerste hulp te kunnen verlenen als dat nodig is.

De Vliegende Meubelmakers blij met verbanddozen

De Vliegende Meubelmakers bieden op verzoek praktische en vrijwillige hulp aan projecten in ontwikkelingslanden. De vraag varieert: van bedden, tafels, stoelen of schoolbanken tot aan aangepast meubilair voor gehandicapten. Alles wordt ter plaatse gemaakt met behulp van lokale leveranciers. De meubelmakers geven ook les in technieken en materialen zodat de mensen daarna zelf aan de slag kunnen.

Begin mei plaatsten De Vliegende Meubelmakers op hun website een woord van dank voor deBesteEHBOdoos. Ze noemen ons ‘een bijzonder bedrijf met een zeer sociaal hart’. Een prachtig compliment! Lees meer op: https://www.vliegendemeubelmakers.nl/nieuws/266

Zomerprojecten geannuleerd vanwege coronavirus

Als gevolg van het coronavirus gaan de zomerprojecten van De Vliegende Meubelmakers helaas dit jaar niet door. Het is dus nog onduidelijk wanneer de verbanddozen op hun plaats van bestemming aankomen. De Stichting hoop dat de projecten in Bangladesh, Kenia, Zambia en Zuid-Afrika in 2021 alsnog door kunnen gaan.

Goede doelen

deBesteEHBOdoos steunt jaarlijks een aantal projecten in binnen- en buitenland. U leest hier  aan welke goede doelen wij onlangs retour gekomen verbandmiddelen hebben geschonken. Kent u een goed doel dat onze verbandmaterialen ook kan gebruiken? Neem contact met ons op.

 

Aangepaste richtlijnen reanimatie gelden nog steeds

Begin april presenteerde de Nederlandse Reanimatie Raad aangepaste richtlijnen voor een reanimatie buiten het ziekenhuis in verband met de COVID-19 pandemie. Deze week maakte premie Rutte bekend dat de meeste coronamaatregelen zijn verlengd tot 20 mei. Ook het aangepaste advies van de NRR geldt nog steeds!

De richtlijnen zijn aangepast om het risico van besmetting met het coronavirus voor hulpverleners tot het minimum te beperken. Tegelijkertijd doen hulpverleners op deze wijze de  slachtoffers van een hartstilstand zo min mogelijk tekort. Het advies geldt voor een beperkte periode. In overleg met het RIVM en betrokken partijen zal de NRR bekend maken wanneer de adviezen worden aangepast of ingetrokken.

Organiseer geen reanimatiecursussen

De NRR adviseerde op 23 april aanvullend om geen reanimatiecursussen te organiseren als deze niet direct noodzakelijk zijn. Noodzakelijke trainingen voor medisch personeel in verband met inzet tijdens de pandemie kunnen wel doorgaan. Dit advies geldt tot 1 juni.

Aangepaste richtlijnen reanimatie Covid-19

De volgende reanimatierichtlijnen gelden voor burgerhulpverleners en first responders (zoals brandweer en politie):

 • Luister en voel niet of iemand nog ademhaalt, kijk alleen. Raak het hoofd van het slachtoffer niet aan!

In de 112-meldkamer is een aangepast beleid om te achterhalen of een slachtoffer mogelijk COVID-19 positief is.

Bij een slachtoffer zonder COVID-19 besmetting geldt:
 • Geef geen mond-op-mondbeademing.
 • Geef wel borstcompressies.
 • Sluit wel een AED aan.
Bij een slachtoffer met vermoeden van COVID-19 besmetting geldt:
 • Geef geen mond-op-mondbeademing.
 • Geef geen borstcompressies.
 • Sluit wel een AED aan.
Ga niet naar een reanimatie als:
 • Je je ziek voelt, of iemand in je gezin ziek is.
 • Je behoort tot een hoogrisicogroep.
Ook belangrijk:
 • Bij kinderen (tot de puberteit) geldt het normale reanimatieprotocol. Probeer hierbij zelf een inschatting te maken of het kind in de puberteit is.
 • Er mogen maximaal 2 hulpverleners (inclusief brandweer/politie) bij een slachtoffer zijn. Anderen staan op minimaal 1,5 meter afstand.
 • Pocketmasks, Kiss of Lifes of andere beschermingsmiddelen bij mond-op-mond-beademing, beschermen niet tegen besmetting met het coronavirus. Gebruik ze daarom niet!
 • Desinfecteer je handen en polsen bij een ambulance direct na de reanimatie.
 • Krijg je in de dagen/weken na de reanimatie klachten die mogelijk duiden op COVID-19? Volg dan de adviezen van het RIVM. Neem zo nodig contact op met je eigen huisarts.
 • Wees je ervan bewust dat het ambulancepersoneel altijd in beschermende kleding naar een reanimatie toe zal gaan. Het betekent niet dat het slachtoffer ook daadwerkelijk besmet is.

Niet te vergeten: Je bent als burgerhulpverlener in deze bijzondere tijd niet aansprakelijk voor het niet uitvoeren van de beademing/reanimatie!

LEES HIER HET VOLLEDIGE ADVIES: REANIMATIE BUITEN HET ZIEKENHUIS TIJDENS DE COVID-19 PANDEMIE.

Bron: NRR/HartslagNu

Anderhalve meter afstand is ‘het nieuwe normaal’

Anderhalve meter afstand houden is voorlopig ‘het nieuwe normaal’. De afgelopen weken is gebleken dat deze coronamaatregel geen bezwaar is voor de controleurs van deBesteEHBOdoos om hun werk te doen. Het onderhoud van verbanddozen en AED’s kan contactloos en volledig volgens RIVM-richtlijnen plaats vinden.

Veel bedrijven en instellingen gingen ‘op slot’ nadat het kabinet op 16 maart de strenge coronamaatregelen afkondigde. In sommige gevallen kregen ook onze controleurs geen toegang meer. Dit terwijl het volgens de ARBO-wetgeving verplicht is om verbanddozen op orde te houden. En in het geval van een AED kan de periodieke controle zelfs van levensbelang zijn! Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Maar een AED met lege batterijen of uitgedroogde elektroden is helaas niet meteen inzetbaar bij een reanimatie.

Controleurs werken contactloos

Gelukkig zijn er ook bedrijven en instellingen die de controles wel gewoon door laten gaan. Met name omdat deBesteEHBOdoos het onderhoud kan uitvoeren zonder daarbij in contact te komen met het personeel. Om de veiligheid te kunnen waarborgen vragen we om alle BHV- en EHBO-dozen, AED’s, oogspoelflessen etc. te verzamelen in een aparte ruimte of buiten voor de deur neer te zetten. Onze medewerker neemt de spullen mee naar de bedrijfsauto waar hij/zij de controle uitvoert en indien nodig verbandmiddelen vervangt of apparaten repareert.

      

Richtlijnen RIVM

Onze controleurs nemen bovendien de noodzakelijke persoonlijke hygiëne in acht en ze houden zich volledig aan de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld. Dit betekent onder meer dat ze thuisblijven bij koorts of verkoudheidsklachten, geen handen schudden, regelmatig hun handen wassen en minimaal 1,5 meter afstand houden.

Bestellen in webshop

Mocht u er toch voor kiezen om geen controleurs toe te laten tot uw bedrijf of organisatie dan respecteren wij dit besluit. U kunt in dat geval de materialen die u nodig heeft bestellen via onze webshop. Wilt u hiervoor een inlogcode ontvangen? Neem dan contact op met Irene Schotman via irene@debesteehbodoos.nl.

Heeft u vragen dan kunt u ons uiteraard ook telefonisch bereiken: 035 – 737 02 65.

Informatie coronavirus op website RIVM

Algemene en actuele informatie over het coronavirus (Covid-19) kunt u vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/

Controle AED ook nu van levensbelang

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven gedwongen om hun activiteiten te staken. De economie komt in vele sectoren tot stilstand. De controle van een AED blijft echter altijd van levensbelang!

Elke dag overlijden 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans dat slachtoffers een hartstilstand overleven is sterk verhoogd als er binnen 6 minuten mensen ter plekke zijn die starten met reanimeren en een AED gebruiken.

Bij steeds meer bedrijven en instellingen hangt gelukkig een AED.  Maar in de praktijk blijkt deze vaak niet inzetbaar omdat de batterij leeg is of omdat de elektroden zijn uitgedroogd. Periodieke controle van de AED is daarom van levensbelang.

Onze controle is veilig

deBesteEHBOdoos adviseert – ook in deze onzekere tijden – de controle van de AED in uw bedrijf of instelling door te laten gaan. Onze controleurs kunnen de controle volledig contactloos uitvoeren. Zij hoeven geen contact te hebben met uw personeel. Om dit te kunnen waarborgen vragen we vooraf om de AED’s te verzamelen in een aparte ruimte waar onze medewerker zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Richtlijnen RIVM

Onze controleurs nemen uiteraard de noodzakelijke persoonlijke hygiëne in acht en ze houden zich volledig aan de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld. Dit betekent onder meer dat onze medewerkers:

 • thuisblijven bij koorts of verkoudheidsklachten;
 • geen handen schudden;
 • regelmatig de handen wassen;
 • minimaal 1,5 meter afstand houden.

Afspraak maken of heeft u vragen?

Wilt u het onderhoud van uw AED door ons laten verzorgen? Of heeft u vragen? U kunt ons bereiken per e-mail via info@debesteehbodoos.nl of telefonisch op 035 – 737 02 65.

Coronavirus: controleurs werken contactloos

In verband met het coronavirus bereikt ons de vraag of het veilig is om onze controleurs toe te laten tot uw bedrijf of organisatie. Het antwoord op die vraag is: ja. Onze controleurs werken contactloos. Zij kunnen het onderhoud van verbanddozen en AED’s uitvoeren zonder daarbij in contact te komen met uw personeel.

Controleurs deBesteEHBOdoos werken contactloos

Om de veiligheid te kunnen waarborgen verzoeken wij u om alle BHV- en EHBO-dozen, AED’s, oogspoelflessen etc. te verzamelen in een aparte ruimte. Onze medewerker kan daar op afstand en dus veilig de controles uitvoeren.

Onze controleurs nemen uiteraard de noodzakelijke persoonlijke hygiëne in acht en ze houden zich volledig aan de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld. Dit betekent onder meer dat ze thuis blijven bij koorts of verkoudheidsklachten. Ze schudden geen handen, wassen regelmatig de handen en houden minimaal 1,5 meter afstand.

Bestellen in webshop

Mocht u ervoor kiezen om geen controleurs toe te laten tot uw bedrijf of organisatie dan respecteren wij dit besluit. U kunt in dat geval de materialen die u nodig heeft bestellen via onze webshop. Wilt u hiervoor een inlogcode ontvangen? Neem dan contact op met Irene Schotman via irene@debesteehbodoos.nl.

Heeft u vragen dan kunt u ons uiteraard ook telefonisch bereiken: 035 – 737 02 65.

Informatie coronavirus op website RIVM

Algemene en actuele informatie over het coronavirus (Covid-19) kunt u vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/

 

Verbanddozen Groningen naar Gered Gereedschap

Het is altijd weer een prachtig moment als deBesteEHBOdoos retour gekomen verbandmaterialen mag schenken aan goede doelen. Maandag 9 maart was weer zo’n dag: vanuit onze opslag in Sappemeer ging een pallet vol verbanddozen en rugzakken uit Groningen naar de Stichting Gered Gereedschap. We kunnen de materialen doneren dankzij Stadsbeheer Groningen en Veiligheidsregio Groningen.

Stadsbeheer Groningen

Stadsbeheer Groningen is sinds enkele maanden klant van deBesteEHBOdoos. De organisatie heeft een eigen modulaire verbandddoos samengesteld die precies op de werkzaamheden is afgestemd. Alle verbanddozen worden momenteel vervangen door nieuwe, overzichtelijk ingerichte exemplaren. Er zijn inmiddels 200 kleine dozen ingeleverd die via Gered Gereedschap een tweede leven krijgen. Zo zorgen we ervoor dat er geen (bruikbaar) verbandmateriaal op de afvalhoop terecht komt. Lang leve de circulaire economie!

Sociaal ondernemen

Stadsbeheer Groningen heeft er bewust voor gekozen om in zee te gaan met deBesteEHBOdoos. We hebben de opdracht gekregen vanwege onze missie als sociale onderneming. Ons personeelsbestand bestaat voor het grootste deel uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We bieden een vaste arbeidsplaats aan mensen voor wie het moeilijk is om zelfstandig werk te vinden èn te houden. Door het (sociaal) inkopen van verbanddozen werkt Stadsbeheer indirect mee om sociaal ondernemen verder op de kaart te zetten. Dat is dus win-win.

Veiligheidsregio Groningen

De Veiligheidsregio Groningen koos er jaren geleden al voor om sociaal in te kopen bij deBesteEHBOdoos. Alle verbanddozen op de locaties van de Veiligheidsregio worden door ons up-to-date gehouden. Onlangs is er ook een operatie gestart om alle blusvoertuigen te voorzien van nieuwe BHV-dozen en rugzakken. En ja, u raadt het al .. Ook in dit geval zijn de retour gekomen spullen nog zeer bruikbaar. De enorme voorraad tassen en verbanddozen is toegevoegd aan het pallet dat in Groningen klaar staat voor Gered Gereedschap.

Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap steunt met opgeknapt gereedschap onder meer het praktijkonderwijs in ontwikkelingslanden. Daarnaast stimuleren ze het ondernemerschap door bijvoorbeeld een starterskit gereedschap mee te geven na afronding van de opleiding. Omdat veilig werken belangrijk is, mag materiaal om eerste hulp te kunnen verlenen hierbij niet ontbreken. Daarom stuurt Gered Gereedschap naar alle projecten ook EHBO-dozen mee. Met dank aan de relaties van deBesteEHBOdoos die het materiaal ter beschikking stellen!

Controleur Yves aan de slag via AM match

deBesteEHBOdoos is een sociale onderneming: bijna alle medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Controleur Yves kwam binnen via AM match.

‘We zijn een goed team’

Yves Matthesius werkt sinds 2018 bij deBesteEHBOdoos, naar volle tevredenheid van hemzelf en zijn leidinggevende Arne Koolmeijer. Yves heeft taalontwikkelingsstoornis (TOS), daarom heeft jobcoach Jochem Overbeek van AM match hen begeleid in de eerste weken. Met Jochem en zijn leidinggevende Arne Koolmeijer vormt Yves een toptrio.

‘Geen dag is hetzelfde!’ Yves is blij met zijn baan. Hij rijdt in een bus langs locaties waar EHBO-dozen in gebruik zijn om AED’s te controleren, verbandmiddelen te vervangen en voorraden aan te vullen. Yves: ‘Ik vind het heerlijk om op weg te zijn in mijn bus, die vrijheid. Ik neem anderen werk uit handen, dat vind ik fijn.’

Leidinggevende Arne waardeert Yves werkhouding. ‘Yves was de eerste tijd best teruggetrokken. Bij de eerste ontmoeting was hij stil en op de achtergrond, maar wél gemotiveerd. Hij had ons bedrijf eigenhandig uitgekozen, dat zegt ook iets. Sindsdien kroop hij steeds meer uit z’n schulp. Hij verkoopt nu ook nieuwe producten aan klanten en doet dat heel authentiek. Onze samenwerking is erg goed. Yves heeft bijna dagelijks contact met mij. Inmiddels weet hij best veel!’.

Jobcoach Jochem is in die beginperiode een paar keer met Yves meegereden. ‘Hij werkt heel zelfstandig en doet zijn werk onbevangen. Hij is eerlijk tegen klanten en gaat confrontaties niet uit de weg.’

Gemotiveerd blijven

Natuurlijk is het niet elke dag feest. Yves was wel eens een dagje niet gemotiveerd. Wat doe je dan? Arne: ‘Werk is niet elke dag leuk. Op die momenten heb ik wel eens geschakeld met jobcoach Jochem voor advies. Hij kon Yves dan overtuigen.’ Jochem: ‘Dan bel ik Yves. Zelfredzaamheid vind ik heel belangrijk. Dat je zelf de regie hebt, je eigen boterham verdient. Dat is ook voor Yves een belangrijke motivatie. Ik kon Yves daar weer bewust van maken, waaróm hij zijn werk doet.’

‘Ik vind het leuk werk en blijf hier nog wel even,’ concludeert Yves. Het helpt dat hij kan terugvallen op Arne. ‘Vaak bel ik even met Arne als ik bij een klant ben geweest. We zijn een goed team.’

Een jobcoach die ontzorgt

Op zijn beurt weet Arne wat hij aan Jochem heeft, bijvoorbeeld toen de ouders van Yves kritische vragen hadden over de regelingen. ‘Jochem stelde toen voor om dat met z’n allen te bespreken. Het is prettig dat Jochem dan alle ins en outs van de regelgeving kent, bijvoorbeeld over de Participatiewet.’ Jochem: ‘Ik zie mezelf dan als een bemiddelaar. Ik heb de belangen van allebei voor ogen: de werknemer en de werkgever. Bij deze gesprekken kon ik Arne ontzorgen. Wat voor hem veel uitzoekwerk en gedoe is, is voor mij een kleine moeite.’

deBesteEHBOdoos is een sociale onderneming: bijna alle medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Arne: ‘Het vraagt extra begeleiding. Maar we zijn een sociaal bedrijf en doen die investering graag. En Yves is een fantastische en betrouwbare werknemer. Hij heeft sinds begin 2019 een nieuwe bedrijfsbus. We maken ook samen plannen voor de toekomst. Daarbij vinden we het belangrijk dat hij zelf zijn eigen keuzes maakt. Zolang hij ervoor kiest om bij ons te blijven, geeft dat ons ook de bevestiging dat het goed zit.’

Zij gingen u voor:
0