• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Minder plastic: deBesteEHBOdoos helpt mee!

Wereldwijd neemt de berg plastic afval nog steeds toe en dat is schadelijk voor het milieu. Het bevat giftige stoffen en wordt niet door de natuur afgebroken. Hoog tijd dus dat we minder plastic gaan gebruiken. deBesteEHBOdoos helpt daar graag aan mee. Onder meer met EHBO-koffers van gerecycled materiaal en biobased verpakkingen.

Statiegeld op flesjes

De Europese Unie wil wegwerpplastic verminderen en meer inzamelen en recyclen. En dat gaan we merken! Vanaf 1 juli betalen we al statiegeld op kleine drinkflesjes. En vanaf 3 juli worden ook plastic wegwerpproducten verboden. Het gaat om producten die eenmalig worden gebruikt en waarvoor betaalbare alternatieven zijn. Voorbeelden zijn rietjes, wegwerpborden en roerstaafjes. Het verbod op deze spullen kan meteen een groot verschil maken want maar liefst 70% van de plastic soep bestaat uit deze wegwerpproducten.

Duurzaam en circulair werken

deBesteEHBOdoos werkt al 10 jaar lang zo duurzaam en circulair mogelijk. Dat betekent ook zo weinig mogelijk afval produceren. Onze EHBO-koffers zijn gemaakt van gerecycled plastic: ze zijn te herkennen aan de zwarte kleur. Oude verbanddozen die we retour krijgen van onze klanten belanden niet op de afvalberg. Deze schenken we aan goede doelen in binnen- en buitenland waar ze een tweede leven krijgen in ziekenhuizen, scholen en EHBO-posten.

Biobased verpakkingen

Sinds 2020 maakt deBesteEHBOdoos ook duurzame impact met biobased verpakkingen. Van normale plastic minigripzakjes zijn we overgestapt op de groene variant. We gebruiken de doorzichtige zakjes onder meer in onze BHV-verbanddozen en in alle trainingssets die we leveren voor EHBO- en BHV-cursussen.

De biobased zakjes zijn volledig gemaakt uit suikerriet. Dat levert allerlei milieuvoordelen op zoals besparing van fossiele grondstoffen en vermindering van de CO2-uitstoot. Het zakje kan na gebruik bij het plastic afval en is volledig recyclebaar.

Oog voor het milieu

deBesteEHBOdoos doet er alles aan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Niet alleen door zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. We proberen tijdens het gehele werkproces milieuvriendelijke keuzes te maken. Zo zijn de kartonnen moduledoosjes in onze BHV-dozen gemaakt van landbouwafval door PaperWise. Oude AED’s recyclen we op sociale en duurzame wijze in samenwerking met Weee Nederland. Accu’s en batterijen van AED’s leveren we in bij Stibat. En onze bedrijfwagens zijn zo schoon en zuinig mogelijk.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop