• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Werkgevers: ‘Neem basisregels corona weer in acht’

Nu er sprake is van een zomerpiek in het aantal coronabesmettingen hebben werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland hun achterban gevraagd om de corona basisregels weer in acht te nemen. deBesteEHBOdoos heeft veilig werken hoog in het vaandel staan en geeft uiteraard gehoor aan dit verzoek. Bovendien zullen onze controleurs bij bedrijfsbezoeken ook weer gele hesjes dragen met de tekst ‘Houd afstand <-1,5 m ->.’

‘Extra ziekteverzuim voorkomen’

In een gezamenlijke brief schrijven voorzitters Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Jacco Vonhof (MKB-Nederland) aan de leden wat bedrijven zelf kunnen doen om het coronavirus onder controle te houden.

Een quote uit de brief: Belangrijk is daarom (ook gelet op de huidige krapte en het voorkomen van extra verzuim) aandacht te blijven besteden aan het belang van zaken als handen wassen, ontsmetten, goed ventileren, thuiswerken bij klachten en bijvoorbeeld zelftesten.

Dit klinkt misschien overdreven. Maar hoe meer we nu al met elkaar de besmettingen onder controle houden, des te minder de kans op een verder oplopend reproductiegetal en mogelijk nieuwe beperkingen. Zeker nu het kabinet duidelijk heeft aangegeven dat er geen compenserende maatregelen komen bij kortdurende ingrepen in de bedrijfsvoering, is dit belangrijker dan ooit.’

Anderhalve meter afstand houden

Al sinds de uitbraak van de coronapandemie in 202 houden de medewerkers van deBesteEHBOdoos de basisregels in acht. Ze houden zoveel mogelijk afstand, wassen regelmatig hun handen en blijven thuis bij klachten. Desgewenst doen ze ook een zelftest als een klant hier voorafgaand aan een controle om vraagt.

De afgelopen jaren is ook gebleken dat anderhalve meter afstand houden geen bezwaar is voor onze controleurs om hun werk te doen. Het onderhoud van verbanddozen en AED’s kan zelfs helemaal contactloos plaatsvinden. We vragen u in dat geval om alle BHV- en EHBO-dozen, AED’s, oogspoelflessen etc. te verzamelen in een aparte ruimte. Onze medewerker kan daar op afstand en dus veilig de controles uitvoeren.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Als totaalleverancier van BHV- en EHBO-artikelen heeft deBesteEHBOdoos een ruim assortiment artikelen om hygienisch en veilig werken in tijden van corona mogelijk te maken. Te denken valt aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals niet-medische mondmaskers of gezichtsschermen. Maar ook aan veiligheidsvesten (Houd afstand 1,5 meter), stickers (afstand houden, hoesten in elleboog, handen desinfecteren, geen handen schudden, geen grote groepen) en Covid-sneltesten Deze producten kunnen allemaal helpen om het besmettingsrisico op de werkplek zo klein mogelijk te houden.

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat? Mail naar Arne Koolmeijer arne@debesteehbodoos.nl.

 

 

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop