• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Controleur Yves verlaat deBesteEHBOdoos: ‘Ik sta nu mijn mannetje’

In 2018 kwam de 25-jarige Yves Matthesius binnen bij deBesteEHBOdoos. Een stille, verlegen jongen die zich verborg achter zijn lange haar. In de vijf jaar die volgden vond hij zichzelf opnieuw uit. De lange lokken maakten plaats voor een fris, kort kapsel. In het contact met klanten ontpopte de controleur zich tot een ware verkoper. En in een mum van tijd nam hij het complete westen van het land onder zijn hoede. Dankzij die werkervaring is Yves een ander mens geworden, zo zegt hij zelf: ‘Ik sta nu mijn mannetje.’

Van Zeeland tot Texel

Met veel plezier stuurde onze collega zijn bestelbus jarenlang van Zeeland tot aan Texel om verbanddozen en AED’s te controleren. Toch ruilt hij binnenkort deBesteEHBOdoos in voor een nieuwe werkgever. Om zijn passie te volgen, en dat begrijpen wij natuurlijk als deBeste. Yves is een enorme paardenliefhebber en zijn nieuwe job bij een manege in Amsterdam kwam toevallig op zijn pad: ‘Dit is wat ik echt wil. Paarden verzorgen en naar de wei brengen, stallen schoonmaken .. Heerlijk werk dat ik altijd als vrijwilliger heb gedaan. Ik kan nu van mijn hobby mijn werk maken. Die kans laat ik natuurlijk niet lopen.’

Vereniging Paardrijden Gehandicapten

Totaal ander werk dus. Maar er zijn ook overeenkomsten. Net als deBesteEHBOdoos heeft de Prins Willem-Alexander manege een sociale missie; het is de plek waar de Vereniging Paardrijden Gehandicapten haar activiteiten organiseert. Meer dan 150 ruiters met en zonder beperking rijden er elke week met veel plezier paard.

Yves heeft zelf ook een paard maar hij rijdt ergens anders: ‘Je moet werk en privé gescheiden houden,’ zegt hij beslist. En ook over de balans tussen die twee heeft hij nagedacht: ‘Het is een baan voor 25 uur, iets minder dan bij deBesteEHBOdoos. Dat was een fulltime baan en daardoor had ik bijna geen tijd meer voor mijn andere hobby: fotografie. Ik hoop dat ik daar nu weer wat meer tijd voor krijg.’

Zelfstandig werken

Het dienstverband bij deBesteEHBOdoos eindigt na ruim 5 jaar. ‘Best een lange tijd,’  beseft de controleur/adviseur zelf ook. ‘Ik heb het vanaf het begin goed naar mijn zin gehad en ik wist ook dat ik niet zomaar weg zou gaan. In die tijd heb ik geleerd om zelfstandig te werken. Er was wel telefonisch contact met collega’s of we zagen elkaar tijdens een online meeting. Maar het grootste deel van de tijd was ik alleen op pad en richtte ik zelf mijn werk in. Zelf beslissen en keuzes maken. Daar heb ik veel van opgestoken.’

Hartje Amsterdam

Vooral het contact met klanten en de vrijheid van het op weg zijn in z’n bestelbus, maakten de job de moeite waard. Yves genoot er elke keer weer van als hij voor een klus in hartje Amsterdam moest zijn: ‘Heerlijke mensen zijn het. Recht voor z’n raap. Ze zeggen waar het op staat. Daar hou ik van.’ Af en toe was het ook best pittig. Voor klussen in Zeeland sliep hij bijvoorbeeld in een hotel: ‘In het begin is dat spannend. Later werd het gewoon. En als je nachten van huis bent moet je ook privé-dingetjes regelen. Dus dat zal ik niet missen,’ vertelt hij eerlijk.

Yves Matthesius en Arne Koolmeijer
Yves en zijn leidinggevende, salesmanager Arne Koolmeijer

‘Goede klik met Arne’

Wie hij zeker wel zal gaan missen is zijn collega en leidinggevende Arne Koolmeijer, de salesmanager van deBesteEHBOdoos. ‘We hadden een goede klik. We konden serieus werken maar ook lol trappen met elkaar. En als ik een probleem had, kon ik op hem terugvallen. Ik mocht hem altijd bellen. We waren een goed team.’

Andersom is Arne ook lovend over Yves: ‘Een leuke, gezellige collega die niet te beroerd was om er helemaal voor te gaan. Hij was ook bereid om mee te denken en problemen op te lossen. Ik ben er trots op wat we samen bereikt hebben. Yves is in de loop der jaren een stuk zelfverzekerder geworden, hij durft op dingen af te stappen. Dat kan hij mooi meenemen in zijn volgende job.’

‘We gaan je missen Yves!’

Yves heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Daarom werd hij in de beginperiode begeleid door Jochem van AM match. De jobcoach is net als Arne uiterst positief: ‘Yves werkt heel zelfstandig en doet zijn werk onbevangen. Hij is eerlijk tegen klanten en gaat confrontaties niet uit de weg.’

Inmiddels is Yves begonnen met het inwerken van zijn opvolger. Ook Ben is via AM match bij deBesteEHBOdoos terecht gekomen. Binnenkort stellen we onze nieuwe collega uitgebreid aan u voor. Ondertussen zeggen we uit de grond van ons hart ‘dankjewel’ tegen Yves: jouw authentieke persoonlijkheid en manier van werken maakte onze sociale onderneming nog specialer. En al stond je zelf liever niet in de picture, jouw fotogenieke voorkomen leverde plaatjes en filmpjes op die pure promotie waren voor deBesteEHBOdoos. Veel succes in je nieuwe baan. We gaan je missen Yves!

Auteur: Liesbeth de Wijs

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop