• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Tourniquet in examen diploma Eerste Hulp

Sinds 1 september 2020 is het mogelijk om bij het examen Diploma Eerste Hulp de tourniquet te laten examineren. Een tourniquet is een knelverband dat ontwikkeld is om zware(slagaderlijke) bloedingen aan ledematen op tijd te kunnen stoppen en zo levens te kunnen redden.

Tourniquet in examen Eerste Hulp

Op steeds meer plekken in Nederland komen stop-de-bloeding sets te hangen, die in geval van bijvoorbeeld een aanslag levensreddend kunnen zijn. Dit geldt uiteraard ook voor andere verwondingen waarbij levensbedreigend bloedverlies optreedt. Denk hierbij aan verkeersongevallen en bedrijfsmatige ongevallen. Een hulpverlener kan met een tourniquet de overlevingskans van een slachtoffer aanzienlijk verhogen. Om er voor te zorgen dat iedere EHBO’er goed om weet te gaan met een tourniquet is besloten om dit onderdeel op te nemen in de richtlijnen.

CAT Tourniquet GEN7

deBesteEHBOdoos heeft de CAT Tourniquet GEN7 in het assortiment. Bovendien kunnen wij de bijbehorende CAT Tourniquet GEN7 TRAINING leveren. Meer weten? Bekijk hier ons productblad:

Misvattingen

Over de tourniquet bestaat een aantal hardnekkige misvattingen. Veel mensen denken dat een ledemaat na het plaatsen van een tourniquet geamputeerd moet worden. Dat is zeker niet het geval bij het gebruik van moderne tourniquets. Een moderne variant kan tot twee uur om blijven zonder gevolgen. Een andere misvatting is dat een riem of een stuk stof hetzelfde werkt. Het gebruik van bijvoorbeeld een riem levert juist schade op aan het ledemaat.

Bron: Oranje Kruis

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop