• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Tekenspreekuur voor werknemers in het groen

Speciaal voor iedereen die in het groen werkt is er tijdens de Week van de Teek (van 19 tot en met 23 april 2021) tijdelijk een Tekenspreekuur in het leven geroepen. Deskundige in het voorkomen van tekenbeten Mirjam de Groot beantwoordt telefonisch vragen over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Tekenspreekuur

Het tekenspreekuur is een initiatief van Stigas, kenniscentrum op het gebied van veilig, gezond en duurzaam werken.

Het Stigas Tekenspreekuur is van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april van 9:00 uur tot 10:00 uur. Bel Mirjam de Groot op 06 20 09 66 79.

Week van de Teek

De Week van de Teek wordt elk jaar  georganiseerd door landelijk samenwerkende organisaties om meer informatie te verspreiden over tekenbeten. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u een tekenbeet voorkomt en wat u moet doen als u toch gebeten bent.

Steeds meer tekenbeten in Nederland

Steeds meer mensen lopen in Nederland een tekenbeet op. Jaarlijks 1,5 miljoen! Dat is een toename van 30% in vergelijking met 2010. Het aantal gebeten personen is vermoedelijk toegenomen door de groei van het aantal teken in Nederland. Dat is vooral het gevolg van de stijging van de temperaturen. In 1996 werden 600.000 mensen in Nederland door een teek gebeten. In 2007 was dit al toegenomen tot 1,1 miljoen.

De meeste mensen lopen een tekenbeet op in de maanden juni en juli, blijkt uit meldingen op de website Tekenradar.nl.

Noodset insectenbeten

Heeft u een teek? Haal die dan zo snel mogelijk weg! Voor het behandelen van een insectenbeet of -steek, heeft deBesteEHBOdoos een noodset insectenbeten en -steken ontwikkeld. De compacte set, in een handig tasje, bevat artikelen voor de behandeling van bijvoorbeeld tekenbeten en muggen-, wespen- of dazensteken.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop