• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Steeds meer tekenbeten in Nederland

Steeds meer mensen lopen in Nederland een tekenbeet op. Jaarlijks 1,5 miljoen! Dat is een toename van 30% in vergelijking met 2010. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte de cijfers maandag bekend aan het begin van de Week van de Teek.

Meeste tekenbeten in juni en juli

Het aantal gebeten personen is vermoedelijk toegenomen door de groei van het aantal teken in Nederland. Dat is vooral het gevolg van de stijging van de temperaturen. In 1996 werden 600.000 mensen in Nederland door een teek gebeten. In 2007 was dit al toegenomen tot 1,1 miljoen.

De meeste mensen lopen een tekenbeet op in de maanden juni en juli, blijkt uit meldingen op de website Tekenradar.nl. In de loop van de Week van de Teek is ook een speciale app Nature Today te downloaden die waarschuwt waar je het meeste risico loopt op een tekenbeet.

Ziekte van Lyme

De Week van de Teek duurt van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni.  De Week wordt elk jaar  georganiseerd door landelijk samenwerkende organisaties om meer informatie te verspreiden over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u een tekenbeet voorkomt en wat u moet doen als u toch gebeten bent.

Noodset insectenbeten

Heeft u een teek? Haal die dan zo snel mogelijk weg! Voor het behandelen van een insectenbeet of -steek, heeft deBesteEHBOdoos een noodset insectenbeten en -steken ontwikkeld. In een handig tasje zitten artikelen voor de behandeling van bijvoorbeeld teken, muggen, dazen en wespen.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop