• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Best Practice: samenwerking Chubb en deBesteEHBOdoos

De samenwerking tussen Chubb Fire & Security en deBesteEHBOdoos is tijdens Buy Social XL 2022 in Amsterdam beloond met een ‘Best Practice Award’. (Foto: Buy Social / Social Enterprise)

Drie Best Practices kregen tijdens het drukbezochte event in de Amsterdamse Hallen een podium. Ze mochten laten zien hoe samenwerkingen in de praktijk kunnen zorgen voor impact. Het zijn drie mooie voorbeelden van hoe inkopers en sociale ondernemingen elkaar gevonden hebben.

Best Practices

Als eerste kwam de samenwerking tussen De Hallen en Recycle aan bod, zo is te lezen op de website van Social Enterprise. Recycle is een fietsenwinkel annex werkplaats die dagbesteding en re-integratie biedt aan mensen met een psychiatrische achtergrond. Zij maken fietsen, fietsaccessoires en bijzondere producten van oude fietsmaterialen. Daarnaast houden de Recycle-medewerkers de doorgang in De Hallen netjes en wijzen ze bezoekers de weg. Gemiddeld stromen jaarlijks vier van deze mensen uit naar een reguliere baan.

Huib Pasman is innovatiestrateeg bij de Johan Cruijff ArenA. Samen met Lara van Druten van The Waste Transformers vertelde hij hoe voedselafval van bedrijven in Amsterdam Zuidoost, waaronder dat van de ArenA zelf, wordt omgezet in lokale groene energie en meststoffen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt halen het voedselafval in de omgeving op met elektrisch vervoer en verwerken het. Met de energie kan de ArenA het voetbalstadion verlichten en de grasmat bemesten.

Samenwerking Chubb Fire & Security en deBesteEHBOdoos

Het derde praktijkvoorbeeld dat een podium kreeg kwam was de samenwerking tussen Chubb Fire & Security en deBesteEHBOdoos. Chubb Fire & Security is onder andere bekend van de brandblussystemen die in tal van gebouwen te vinden zijn. de BesteEHBOdoos verzorgt al jaren het onderhoud van de verbanddozen van Chubb door de inhoud tussentijds te controleren en aan te vullen. De controleurs hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzame primeur voor Nederland: kartonnen BHV-doos

Salesmanager Arne Koolmeijer van deBesteEHBOdoos kreeg op het podium ook de gelegenheid om het nieuwste product van zijn bedrijf te introduceren: de kartonnen BHV-doos. Met deze duurzame primeur voor Nederland wil het bedrijf het gebruik van plastic verminderen en grondstofverspilling tegengaan. De dozen, voor 97% gemaakt van karton, zijn volledig te recyclen.

 

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop