• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Anderhalve meter afstand is ‘het nieuwe normaal’

Anderhalve meter afstand houden is voorlopig ‘het nieuwe normaal’. De afgelopen weken is gebleken dat deze coronamaatregel geen bezwaar is voor de controleurs van deBesteEHBOdoos om hun werk te doen. Het onderhoud van verbanddozen en AED’s kan contactloos en volledig volgens RIVM-richtlijnen plaats vinden.

Veel bedrijven en instellingen gingen ‘op slot’ nadat het kabinet op 16 maart de strenge coronamaatregelen afkondigde. In sommige gevallen kregen ook onze controleurs geen toegang meer. Dit terwijl het volgens de ARBO-wetgeving verplicht is om verbanddozen op orde te houden. En in het geval van een AED kan de periodieke controle zelfs van levensbelang zijn! Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Maar een AED met lege batterijen of uitgedroogde elektroden is helaas niet meteen inzetbaar bij een reanimatie.

Controleurs werken contactloos

Gelukkig zijn er ook bedrijven en instellingen die de controles wel gewoon door laten gaan. Met name omdat deBesteEHBOdoos het onderhoud kan uitvoeren zonder daarbij in contact te komen met het personeel. Om de veiligheid te kunnen waarborgen vragen we om alle BHV- en EHBO-dozen, AED’s, oogspoelflessen etc. te verzamelen in een aparte ruimte of buiten voor de deur neer te zetten. Onze medewerker neemt de spullen mee naar de bedrijfsauto waar hij/zij de controle uitvoert en indien nodig verbandmiddelen vervangt of apparaten repareert.

      

Richtlijnen RIVM

Onze controleurs nemen bovendien de noodzakelijke persoonlijke hygiëne in acht en ze houden zich volledig aan de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld. Dit betekent onder meer dat ze thuisblijven bij koorts of verkoudheidsklachten, geen handen schudden, regelmatig hun handen wassen en minimaal 1,5 meter afstand houden.

Bestellen in webshop

Mocht u er toch voor kiezen om geen controleurs toe te laten tot uw bedrijf of organisatie dan respecteren wij dit besluit. U kunt in dat geval de materialen die u nodig heeft bestellen via onze webshop. Wilt u hiervoor een inlogcode ontvangen? Neem dan contact op met Irene Schotman via irene@debesteehbodoos.nl.

Heeft u vragen dan kunt u ons uiteraard ook telefonisch bereiken: 035 – 737 02 65.

Informatie coronavirus op website RIVM

Algemene en actuele informatie over het coronavirus (Covid-19) kunt u vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop