• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Verbandmiddelen voor de stichting kansarmen Sri Lanka

Tijdens een rondreis door Sri Lanka hebben we een flinke hoeveelheid verbandmiddelen, geschonken door deBesteEHBOdoos, af kunnen leveren bij de lokale projectuitvoerder van De Stichting Kansarmen Sri Lanka. Samen met hem hebben we ook enkele scholen bezocht en zelf pleisters en andere verbandmiddelen kunnen geven aan deze scholen. We hebben kunnen zien hoe goed deze spullen terechtkomen, maar ook mogen kennismaken met het geweldige werk van de Stichting Kansarmen Sri Lanka.

De Stichting Kansarmen Sri Lanka beoogt de kwaliteit van leven van de (meest) kansarme inwoners van Sri Lanka, via Water en Sanitaire faciliteiten, te verhogen. De doelgroep bestaat vooral uit de armste plattelandsscholen en daarnaast arme woongemeenschappen, wees- en bejaardenhuizen. De stichting richt zich op de aanleg van drinkwater en sanitaire voorzieningen, basisvoorzieningen die door de overheid in Sri Lanka niet worden verzorgd.

watervoorziening en gezondheidslessen op plattelandsschool Sri Lanka

De projecten worden onder beheer van de lokale projectuitvoerder samen met de bevolking uitgevoerd. Continuïteit en blijvende nazorg wordt gewaarborgd door een onderhoudsprogramma en door bij volgende bezoeken opnieuw te wijzen op de verantwoordelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld het onderhoud van de pompen, watertanks, sanitair, hygiëne enz.. Er worden ook gezondheidslessen verzorgd op de plattelandsscholen. In interactieve lessen wordt er met en door de kinderen gesproken over: drinkwater gebruik, lichamelijke verzorging, toilet onderhoud en een schone leefomgeving en worden opdrachten uitgevoerd.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop