• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

VEILIGHEIDSBERICHT HS1 ELEKTRODEN

Philips heeft een probleem vastgesteld met de elektroden van de HeartStart HS-1 AED’s. Het gaat om de M5071A (volwassenen) en M5072A (baby/kind) elektroden.

In uitzonderlijke gevallen is het voorgekomen dat de gel van de AED-elektroden loskomt van de schuimlaag/folie-achterkant wanneer de gele plastic voering wordt verwijderd. De gel kan vouwen en hierdoor wordt het geloppervlak van de elektrode kleiner. Ook is het mogelijk dat de gel bijna volledig loslaat, waardoor er maar kleine hoeveelheid gel op de elektrode blijft. Of dit probleem ook bij uw elektroden optreedt is niet mogelijk om te weten, omdat de elektroden worden beschermd door een folieafdichting.

Sinds 2010 heeft Philips ongeveer 5 miljoen M5071A- en M5072A-elektroden en sindsdien heeft Philips 115 klachten over dit probleem ontvangen.

WELKE ACTIE MOET U ONDERNEMEN?

Philips adviseert de AED te blijven gebruiken. De elektroden kunnen gewoon worden aangebracht bij de patiënt, tenzij de gel bijna volledig van de achterkant is losgekomen. Installeer in geval van problemen reserve-elektroden, indien beschikbaar, en ga verder met de reddingsactie. Philips raadt u aan een reserve-elektrodecassette te bewaren bij uw HS1 OnSite-/HS1 Home-AED. Als het probleem zich blijft voordoen en u geen reserve-elektrodecassette hebt, zorgt u voor de patiënt en reanimeert u zo nodig, totdat de hulpdiensten arriveren.

Opmerking: het probleem kan nog steeds optreden bij latere leveringen totdat aangepaste elektroden beschikbaar zijn.

WAT GAAT PHILIPS ER AAN DOEN?

Philips gaat nieuwe elektroden op markt gaan brengen om het probleem met de M5071A- en M5072A-elektroden te verhelpen. Tot die tijd worden er ook geen nieuwe Philips HeartStart HS-1 AED apparaten geleverd.

Lees hier het veiligheidsbericht van Philips.

 

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop