• MVO MVO
 • Social return Social return
 • Impact Impact
 • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

deBesteEHBOdoos steunt Stichting Holland-Oekraïne. Helpt u ook mee?

Stichting Holland Oekraïne is één van de weinige initiatieven die er momenteel in slagen om hulpgoederen Oekraïne binnen te krijgen. Dankzij de juiste contacten bereiken ze daadwerkelijk de mensen die hulp nodig hebben, in plaats van dat de transporten bij de grens worden tegengehouden. Daarnaast zijn veel Oekraïnse chauffeurs gestrand in Europa Zij willen graag terug naar hun familie. Door hun vrachtwagens te vullen met noodzakelijke materialen slaat de Stichting twee vliegen in één klap.

Holland-Oekraïne heeft ruim 30 jaar ervaring met transporten naar het nu zo zwaar getroffen land. De stichting is erkend door de Oekraïnse overheid als humanitaire hulporganisatie en wordt ondersteund door de Oekraïnse ambassade met de juiste documenten om onder begeleiding van een convooi het land in te komen.

Verbandmiddelen voor Oekraïne

Het eerste transport van twee vrachtwagens is op 6 maart vanuit Nieuw-Vennep vertrokken naar Lviv. Het volgende transport vertrekt op 12 maart. De vrachtwagens zitten vol met onder meer medische hulpgoederen zoals bloedzakken, naalden en infuusmateriaal. Er is ook veel vraag naar EHBO-dozen en verbandmiddelen. deBesteEHBOdoos heeft alle materialen die stonden opgeslagen in het magazijn in Nieuw-Vennep gedoneerd aan de Stichting Holland-Oekraïne. Alle verbandmiddelen die de komende tijd beschikbaar komen zullen ter beschikking worden gesteld aan organisaties die de slachtoffers en/of vluchtelingen uit Oekraïne helpen.

deBesteEHBOdoos krijgt veel verbandmiddelen retour van klanten. Deze mogen wij namens onze klanten schenken aan goede doelen. Op dit moment gaat al ons retourmateriaal naar Oekraine.

Vraag naar diverse hulpgoederen

Er is momenteel ook veel vraag naar de volgende hulpgoederen:

 • Lang houdbaar voedsel en water
 • Middelen voor persoonlijke verzorging (maandverband, luiers, zeep, tandpasta, tandenborstels, sneldrogende handdoeken, vaseline, deodorant)
 • Batterijen, lucifers, powerbanks, oplaadkables, kaarsen, zaklampen.
 • Slaapzakken, bodywarmers, thermo ondergoed.
 • Veiligheidshelmen (bouwhelmen)

Samen steunen we de bevolking in Oekraïne!

Sinds 1993 stuurt Stichting Holland-Oekraïne konvooien met noodzakelijke hulpgoederen aan armlastige ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen, scholen en sociale diensten in Oekraïne. In totaal zijn er door de jaren heen meer dan 720 trailers geleverd met daarin ook verbanddozen en verbandmiddelen die gedoneerd waren door klanten van deBesteEHBOdoos. Voor al deze inspanningen heeft de stichting in 2021 een presidentiële onderscheiding ontvangen van President Zelensky.

Helpt u mee? Dit kan op twee manieren:

 1. Goederen aanleveren (eten/drinken/medicijnen) bij het depot aan de Rijnlanderweg 1182 in Nieuw-Vennep om de vrachtwagens te vullen.
 2. Financiële donaties waar de brandstof en tol van betaald kunnen worden zodat de chauffeurs op de bestemming in Oekraïne kunnen komen.

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne door de inval van Rusland. In een paar dagen tijd vielen er al honderden doden en gewonden en sloegen honderdduizenden Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De materiële schade is groot. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor. De ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners.

Zij gingen u voor:
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop