• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Richtlijnen reanimatie weer terug naar normaal

Door versoepeling van de coronamaatregelen per 25 september 2021 gelden ook voor reanimatie buiten het ziekenhuis weer de normale richtlijnen.

Weer beademen

Nu een groot deel van de Nederlandse bevolking is gevaccineerd en de verspreiding van het coronavirus beperkt is, is het verantwoord de reanimatiezorg weer terug te brengen naar de normale situatie. Dat betekent dat slachtoffers van een circulatiestilstand weer kunnen worden gereanimeerd volgens de normale richtlijnen, inclusief beademen.

Pandemie

Gedurende de afgelopen 1,5 jaar heeft de COVID-19 pandemie geleid tot een advies voor aangepaste richtlijnen reanimatie. Deze aanpassingen waren met name bedoeld om hulpverleners en slachtoffers te beschermen tegen besmetting. En ook om slachtoffers van een circulatiestilstand zo goed mogelijk te reanimeren onder de omstandigheden van een pandemie.

Gezond verstand

Uiteraard is het coronavirus niet opeens uit onze samenleving verdwenen. Blijf als hulpverlener dus uw gezonde verstand gebruiken. U kunt als burgerhulpverlener er altijd voor kiezen om in een specifieke situatie bijvoorbeeld niet te beademen, of juist wel te beademen. Denk daarbij aan uw eigen gezondheid, die van het slachtoffer en die van omstanders en andere hulpverleners.

Bron: Reanimatieraad

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop