• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Reanimatie terug naar normaal

De richtlijnen voor een reanimatie buiten het ziekenhuis gaan met ingang van maandag 22 juni weer terug naar normaal. Dat heeft de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) vrijdag bekend gemaakt.

Ook tijdens de huidige coronacrisis wil de NRR dat mensen zo goed mogelijk gereanimeerd worden. Nu de verspreiding van het coronavirus is afgenomen, is het verantwoord de reanimatiezorg weer zoveel mogelijk terug te brengen naar de eerder bestaande praktijk.

Beademen mag weer

Voor de basale reanimatie (BLS) geldt vanaf 22 juni dat het advies is deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn. Dat is dus inclusief beademen tenzij de centralist van de meldkamer ambulancezorg anders aangeeft.

Richtlijnen reanimatie

De Covid-19 pandemie die Nederland begin maart trof leidde tot het aanpassen van de richtlijnen. Dit was nodig om hulpverleners en slachtoffers zo goed mogelijk te beschermen. Nu de verspreiding van het virus is afgenomen en het aantal besmettelijke mensen is gedaald, is de kans op een besmetting zeer klein geworden.

De NRR heeft het advies daarom aangepast. Met ingang van maandag 22 juni gaan de richtlijnen voor reanimatie weer terug naar de eerder bestaande praktijk. Dit is gedaan in overleg met Ambulancezorg Nederland, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancezorg, het RIVM en HartslagNu. Het advies voor tijdelijke aanpassing van de reanimatierichtlijnen is daarmee niet langer geldig.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop