• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Aanschaf en onderhoud evacuatiemiddel geeft veilig gevoel

Staat u er wel eens bij stil dat tijdens een calamiteit de lift vaak niet gebruikt kan worden? Iedereen moet dan met de trap naar beneden. Maar wat als er rolstoelgebruikers of mensen in uw pand aanwezig zijn die slecht ter been zijn? In zo’n situatie kan het van levensbelang zijn dat BHV’ers goed werkende evacuatiemiddelen kunnen inzetten zoals een evacuatiestoel of evacuatiematras.

Onderhoud evacuatiemiddel is belangrijk

Minstens zo belangrijk als de aanschaf is het periodieke onderhoud van deze evacuatiemiddelen. Evacuatiestoelen vallen niet voor niks onder de EU-richtlijnen medische hulpmiddelen. Het is aanbevelenswaardig om ze minimaal één maal per jaar te laten controleren.

Helaas blijkt regelmatig dat dit onderhoud, net als bij verbanddozen of AED’s, achterwege wordt gelaten. Het kan dan gebeuren dat de evacuatiestoel in geval van nood niet naar behoren functioneert. Het hulpmiddel is op zo’n cruciaal moment dan geen oplossing maar vormt juist een extra risico. Regelmatige controle en onderhoud zorgt ervoor dat niemand bij gebruik hoeft na te denken of de stoel wel veilig is.

Uiteraard wilt u voorkomen dat uw BHV’ers voor zo’n onaangename verrassing komen te staan. deBesteEHBOdoos biedt daarom in samenwerking met deskundige en gecertificeerde partners de service om uw evacuatiemiddelen periodiek te laten controleren. We kunnen zo goed als alle merken laten onderhouden. Wilt u meer informatie? Neem contact op met onze salesmanager Arne Koolmeijer: arne@debesteehbodoos.nl of bel 06 – 270 27 821.

Evacuatiematras duurzaam alternatief voor evacuatiestoel

Voor evacuatiematrassen is in principe geen periodiek onderhoud vereist. Een matras kan daarmee een kostenbesparende en duurzame oplossing zijn en het perfecte alternatief voor een evacuatiestoel. Het grote voordeel van het evacuatiematras is bovendien dat de persoon liggend de trap af gaat. Bij een evacuatiestoel wordt het moment dat je over de rand gaat om de trap af te gaan soms als eng ervaren door de persoon op de stoel. Het evacuatiematras gaat net als een Evac Chair minimaal 10 jaar mee.

S-Capeplus evacuatiematras en Evac Chair

Als totaalleverancier van EHBO- en BHV-gerelateerde artikelen heeft deBesteEHBOdoos uiteraard ook evacuatiemiddelen in het assortiment:

Evacuatiematras S-Capeplus

Het evacuatiematras is bedoeld voor een snelle en veilige evacuatie van personen die in geval van een alarm niet zelfstandig kunnen verplaatsen of van de trap af kunnen. De evacuatiematrassen zijn zeer snel en eenvoudig in te zetten en te bedienen. Ook trappen met bijvoorbeeld een draaiing zijn met deze hulpmiddelen eenvoudig te overwinnen.

deBesteEHBOdoos levert de standaardversie S-Capeplus, een versie voor Kids (zeer geschikt voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven) en een Premium-versie gemaakt van extra stevig materiaal voor bijvoorbeeld buitentrappen, ruwe ondervloeren en buitengebieden.

Evacuatiestoel Evac Chair

De evacuatiestoel is ook een hulpmiddel voor personentransport over trappen in situaties waarin men de lift niet kan of mag gebruiken. De aanwezigheid van een Evac Chair zorgt voor optimale veiligheid.  (Foto: Evac+Chair)

Oefenen met evacuatiemiddelen

Het is verstandig om uw personeel te laten oefenen met evacuatiemiddelen zoals stoelen en matrassen. Bij een calamiteit weten BHV’ers dan precies hoe ze moeten handelen om het hulpmiddel razendsnel in te kunnen zetten.

Ook voor informatie over trainingen met evacuatiemiddelen kunt u contact opnemen met salesmanager Arne Koolmeijer: mail naar arne@debesteehbodoos.nl of bel 06 – 270 27 821.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop