• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Verbanddozen op hun plaats in Gambia

Met dank aan de klanten van deBesteEHBOdoos kon Bennie Helpt Gambia dit voorjaar weer een pallet vol verbandmiddelen naar Afrika verschepen. De Stichting haalde 20 dozen op uit onze opslag in Nieuw-Vennep. Ze gingen begin maart op transport. Begin juni zijn de verbanddozen geschonken aan politiebureau’s, sportclubs en taxichauffeurs in Gambia.

De Stichting Bennie Helpt Gambia organiseert al jaren containertransporten van allerlei hulpgoederen voor gezondheidscentra, ziekenhuizen en scholen in Gambia.

    

,,Het is zeker een kuub,” vertelt Wim Baarslag van de Stichting Bennie helpt Gambia enthousiast. ,,Allemaal goed spul dat ze in Gambia hard nodig hebben.”  Deze zending ging naar Sukuta en is onder meer bestemd voor de kleinere rescue-posten in het binnenland, zo legt Wim uit: ,,In tegenstelling tot de grotere ziekenhuizen in de steden hebben deze posten helemaal niks. Er is nog geen pleister aanwezig. Terwijl een open wond hier iets anders is dan bij ons in Nederland. Wondverzorging is extra belangrijk in verband met het risico op infecties. Een flesje alcohol kan dan een groot verschil maken.”

         

Goede doelen

deBesteEHBOdoos steunt diverse goede doelen in binnen- en buitenland. Niet alleen Bennie Helpt Gambia ontvangt van ons nog bruikbare verbandmiddelen. We werken ook al jaren samen met Gered Gereedschap. Voor diverse projecten in Oeganda, Kameroen en Tanzania hebben wij pallets vol goedgevulde verbanddozen gedoneerd. Gered Gereedschap heeft al een groot aantal vakscholen voorzien van EHBO-dozen. De stichting steunt met het opgeknapte gereedschap het praktijkonderwijs in ontwikkelingslanden en stimuleert het ondernemerschap door bijvoorbeeld een starterskit gereedschap mee te geven na afronding van de opleiding.  Omdat veilig werken belangrijk is, mag materiaal om eerste hulp te kunnen verlenen hierbij niet ontbreken.

In maart 2020 ontving Gered Gereedschap een pallet vol verbanddozen en -rugzakken die geschonken zijn door Stadsregio Groningen en Veiligheidsregio Groningen: https://www.debesteehbodoos.nl/verbanddozen-stadsbeheer-veiligheidsregio-groningen-gered-gereedschap-goede-doel-sociaal-ondernemen.

Benieuwd welke goede doelen we nog meer steunen? Bekijk het hier.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop