• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

deBesteEHBOdag 2024 bruist van de morele ambitie

Woensdag 27 maart verzamelden de medewerkers van deBesteEHBOdoos zich vanuit het hele land in Wezep, bij Zorg-Werkboerderij Hoeve Op Vollenhof. Het was weer tijd voor deBesteEHBOdag: onze (half)jaarlijkse personeelsbijeenkomst.

Nóg meer impact maken

Directeur Bob Kolsteeg praatte zijn medewerkers bij over de plannen die de komende tijd op de agenda staan. En we brainstormden over hoe we met z’n allen onze talenten nog beter kunnen inzetten voor ‘de goede zaak’. Hoe we nóg meer impact kunnen maken.

✅ We willen nóg meer mensen aan het werk helpen die anders moeilijk aan een baan kunnen komen.
✅ We willen nóg meer goede doelen steunen.
✅ En we willen onze bedrijfsvoering nóg socialer en duurzamer inrichten.

Column Bob Kolsteeg

Op Linkedin schreef directeur Bob Kolsteeg onderstaande column over de personeelsdag:

Dit is een goeie club mensen hoor … 

Deze week kwamen de medewerkers van deBesteEHBOdoos samen voor onze jaarlijkse personeelsdag. Op zulke dagen besef ik als sociaal ondernemer eens temeer waar ik het voor doe.

Maar hoe druk je in woorden uit hoe trots je bent op de mensen die zich elke dag met hart en ziel inzetten om van jouw bedrijf een succes te maken? Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Toch is dit stukje uit mijn vingers gevloeid.

Omdat de waardering die ik voel voor de medewerkers van deBesteEHBOdoos oprecht is. En omdat de bevlogenheid die ik voel er hopelijk toe leidt dat we de komende jaren nog meer mensen aan het werk kunnen helpen. Mensen die anders aan de kant zouden staan. Wat een verspilling van talent!

Dat is mijn drijfveer om zoveel mogelijk BHV-middelen te verkopen. Niet vanwege het economische rendement maar vanwege de maatschappelijke winst die ons uniek maakt. We maken impact en voegen daadwerkelijk iets goeds toe aan de samenleving.

Dat is ook mijn drijfveer om zitting te nemen in organisaties als Impact Noord, waar ik trekker ben van het Platform Goed Inkopen. Want niet alleen deBesteEHBOdoos zet zich in voor ‘de goede zaak’. Ons land telt steeds meer bedrijven die sociaal en duurzaam werken. Goed Inkopen geeft ze letterlijk en figuurlijk een Platform.

In 2010 zette ik de vereniging deBesteEHBOdoos om in een sociale onderneming. Omdat ik er heilig van overtuigd ben dat het anders moet. De wereld kan ik niet veranderen, maar mijn eigen omgeving wel.

Die filosofie dragen we uit met onze sociale onderneming. We proberen zoveel mogelijk mensen aan te steken met het virus dat moreleambitie heet. Mensen inzetten op hun kracht om de goede dingen te doen. Niks moeilijker maken dan het is ..

We blijven dicht bij onszelf. En hoe belangrijk werk ook mag zijn om jezelf staande te houden in de maatschappij .. het is nooit belangrijker dan je persoonlijke leven. Het is nooit belangrijker dan de mensen die thuis op je wachten. Dat komt altijd op de eerste plaats. Als het nodig is, krijgen onze medewerkers de tijd en ruimte om daar aandacht aan te besteden. Ook als ze daardoor even niet op het werk kunnen verschijnen.

Misschien heeft deBesteEHBOdoos daarom zo’n laag ziekteverzuim? Burn-out kost de samenleving 4 miljard per jaar .. wij proberen er ver vandaan te blijven dat mensen opbranden en daardoor nog verder van de arbeidsmarkt komen te staan. Ons doel is juist het tegenovergestelde: mensen weer aan de slag helpen!

Voor deze mooie club mensen is dat al gelukt. En daar ben ik dus supertrots op.

Dat wilde ik even kwijt ..

 

 

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop