• MVO MVO
  • Social return Social return
  • Impact Impact
  • PSO30+ PSO30+
Tel. 035 - 7370265

Verbandmiddelen voor Bethlehem Helping Hands

deBesteEHBOdoos steunt goede doelen in binnen- en buitenland. Na controles bij bedrijven komen er regelmatig nog bruikbare verbandmaterialen retour. Deze verbandmiddelen schenken we aan hulporganisaties, zoals Bethlehem Helping Hands.

Verbandmiddelen voor Bethlehem Helping Hands

Bethlehem Helping Hands (BHH) is een project dat kinderen in Israël helpt die lijden aan de ernstige huidziekte EB, Epidermolysis Bullosa. In Nederland staat deze ziekte bekend onder de naam Vlinderziekte. EB is een genetische huidziekte. Beide ouders dragen de ziekte in hun genen. Op veel plekken van de huid hechten de huidlagen niet vast, waardoor er blaren en wonden ontstaan. Deze wonden zijn/gaan vaak open en dit heelt erg langzaam.De blaren ontstaan spontaan of door wrijving/ aanraking. Om o.m. infecties te voorkomen is het belangrijk om de wonden hygiënisch te kunnen verbinden. De afgelopen jaren heeft BHH diverse keren dankzij inzamelingsacties in Nederland verband kunnen brengen naar gezinnen in Bethlehem en omgeving.

Coronavirus

In mei verscheen de laatste nieuwsbrief van Bethlehem Helping Hands. Daarin schrijven de vrijwilligers van BHH dat ze door het coronavirus dit jaar tot hun spijt nog geen bezoek hebben kunnen brengen aan Israël. De laatste keer was eind december 2019. Het eerstvolgende bezoek is gepland in juni van dit jaar.

Fragment uit nieuwsbrief:

,,Helaas is ook Israël getroffen door corona. Eerst ging Bethlehem op slot en later het hele land. De plaatselijke medewerksters hebben nog geprobeerd een bemoedigingsronde van bezoek op te zetten, omdat ze via het ziekenhuis wat extra mogelijkheden hadden. Helaas werden ook die plannen gestopt door een nieuwe infectiehaard in Hebron. Veel van de gezinnen die we bezoeken wonen daar. Geen mogelijkheid om op bezoek te gaan.

Sinds deze week is er weer wat werkverkeer mogelijk. Er wordt onderzocht of de families binnenkort bezocht kunnen worden.  Er kwam in maart een mogelijkheid om een vader een paar zakken verband mee te geven voor 5 gezinnen bij hem in de buurt. Dat was fijn. De rest van de families moest het zonder onze hulp doen, echt verdrietig. Juist nu we in Nederland o.a. via apotheken veel zeer goed verbandmateriaal ontvangen hebben. Juist nu zouden we iedereen kunnen voorzien van het beste verband voor EB-wonden.

Op dit moment zijn we vooral bezig met het verbeteren en vergroten van de voorraad verband in Nederland. Er zijn nieuwe contacten bijgekomen waardoor beter verband beschikbaar komt. Daar zijn we blij mee en we blijven vol goede moed dat we het ook naar Bethlehem kunnen gaan brengen.

In juni is een volgend bezoek aan Israel gepland door Henriëtte en Hendrika. We hopen dat dit door kan gaan.”

Blog

Meer informatie over het project Bethlehem Helping Hands en een verslag van de bezoeken aan Israël kunt u lezen op: www.bethlehemhelpinghands.blogspot.com

Goede doelen

deBesteEHBOdoos steunt jaarlijks een aantal projecten in binnen- en buitenland, waaronder Azië, Afrika en Oost-Europa. U leest hier  aan welke goede doelen wij onlangs retour gekomen verbandmiddelen hebben geschonken. Kent u een goed doel dat onze verbandmaterialen ook kan gebruiken? Neem contact met ons op.

Zij gingen u voor:
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop